Tulcea: Încep lucrările pentru trecerea Dunării cu bacul între Isaccea şi Orlovka

Primarul oraşului Isaccea, Anastase Moraru, a semnat ordinul de începere a lucrărilor de amenajare a punctului de trecere navală a Dunării cu bacul între Isaccea-Tulcea-România şi Orlovka-Odessa-Ucraina.

'Ordinul semnat a fost dat pentru organizarea şantierului de către constructor şi începerea lucrărilor. Deocamdată, s-au adus în zonă un ponton dormitor şi a început organizarea şantierului', a declarat primarul Moraru.

Primăria oraşului Isaccea a emis încă de anul trecut autorizaţia de construcţie a punctului de trecere a Dunării cu bacul, însă aceasta a fost prelungită la începutul acestui trimestru, la solicitarea firmei. Potrivit companiei care va amenaja punctul de trecere a frontierei, lucrările ar urma să se încheie în patru luni. Realizarea trecerii Ro-Ro între Isaccea, România, şi Orlovka, Ucraina, este unul din obiectivele anunţate de autorităţi încă din anul 1998, atunci când s-a înfiinţat Euroregiunea 'Dunărea de Jos', structură de cooperare transfrontalieră care cuprinde autorităţi din România (judeţele Galaţi, Brăila şi Tulcea), Ucraina (regiunea Odessa) şi Republica Moldova (raioanele Cahul şi Cantemir).

Până în prezent, proiectul nu a fost pus în practică, din cauza lipsei acordurilor dintre cele două state. Amenajarea trecerii Ro-Ro este solicitată de comunităţile de pe ambele maluri ale fluviului care consideră că obiectivul ar încuraja turismul şi ar duce, implicit, la creşterea nivelului de trai a locuitorilor din aceste comunităţi.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel