Tulcea: Două organizaţii datorează peste un milion de lei pentru irigaţii

Filiala teritorială a Agenţiei Naţionale de Îmbunătăţiri Funciare (ANIF) are de recuperat peste un milion de lei de la două organizaţii ale utilizatorilor de apă pentru irigat (OUAI), iar una dintre asociaţii solicită ştergerea penalităţilor la debitele înregistrate din anul 2014.

OUAI Sarichioi înregistrează debite în cuantum total de 234.366 lei, din care 199.655 lei reprezintă penalităţile, potrivit directorului filialei teritoriale a ANIF, Marius Damian. 'O situaţie asemănătoare este la Sabangia care are creanţe de 807.461 lei, din care irigaţiile pentru 2016 sunt în cuantum de 541.912 lei, iar suma de 265.549 lei reprezintă penalităţile. Pentru această campanie, nu avem posibilitatea de a nu le da apă, însă încercăm să-i convingem să-şi plătească datoriile', a declarat Damian.

La rândul lui, preşedintele OUAI Sarichioi, Ivan Fedot, a afirmat că penalităţile au fost aplicate după ce subvenţiile pentru apa din irigaţii nu au fost acordate la timp, iar în momentul de faţă este foarte greu să se calculeze debitele fiecărui membru al asociaţiei, în contextul în care penalităţile au variat de la o lună la alta. 'Dacă la nivel înalt s-ar lua nişte măsuri să se şteargă penalităţile, că nu au fost fixe şi acum e foarte greu să calculăm datoriile fiecăruia.

Mâine, poimâine, nu va mai fi apa gratuită, iar pe viitor nu ştiu cum ne vom descurca', a mai spus Fedot. Filiala teritorială a ANIF a încheiat contracte pentru irigarea în acest an a unei suprafeţe de 41.290 de hectare din nouă amenajări, iar în luna aprilie a pus în funcţiune sistemul din două amenajări, Sarichioi şi Isaccea, astfel că acum sunt irigate 919 hectare. Directorul ANIF a prezentat luni, în timpul şedinţei Colegiului Prefectural, situaţia contractelor şi a irigaţiilor din judeţ. Potrivit acestuia, din anul 2017, organizaţiile utilizatorilor de apă pentru irigat nu plătesc apa de care beneficiază. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel