Tulcea: Consiliul Judeţean va lansa concursul de idei pentru amenajarea falezei Dunării

Consiliul Judeţean (CJ) Tulcea va lansa concursul de idei pentru amenajarea falezei Dunării din municipiu până la sfârşitul acestui an, a declarat miercuri, pentru Agerpres, preşedintele instituţiei, Horia Teodorescu.

"S-a scos deja la licitaţie partea de construcţie şi, dacă nu vom avea contestaţii, probabil într-o lună vom avea câştigătorul, iar până la iarnă vor începe lucrările la faleză. Tot până atunci, vom da drumul concursului de idei pentru amenajarea zonei", a afirmat Teodorescu.

El a amintit că şi în alte zone din judeţ, Enisala şi Sulina, se vor realiza lucrări de amenajare sau modernizare a infrastructurii portuare.

"Proiectul pentru Portul din Sulina este într-un stadiu avansat, iar demersurile de acolo sunt făcute atât de Primărie, cât şi de Administraţia Zonei Libere Sulina. Acolo vor fi investiţii de peste 80 de milioane de euro pe zona portuară", a mai spus preşedintele CJ.

Proiectul pentru modernizarea falezei Dunării din municipiul Tulcea este cel mai avansat dintre toate investiţiile care vizează infrastructura portuară, după ce, în luna mai a acestui an, s-a semnat contractul de finanţare în valoare totală de circa 40 de milioane de euro.

Finanţarea va fi asigurată prin Programul Operaţional Infrastructură Mare, iar proiectul are în vedere reabilitarea a şase tronsoane cu o lungime totală de 1.510 metri de pe faleza oraşului Tulcea, potrivit autorităţii judeţene.

Faleza Dunării, una dintre cele două zone importante de agrement din municipiul Tulcea, a fost deţinută, din 1991 până în anul 2017, de Administraţia Porturilor Dunării Maritime din Galaţi, Primăria municipiului Tulcea şi CJ Tulcea. De-a lungul timpului, oficialităţile tulcene au criticat compania gălăţeană din cauză că nu întreţine zona, iar operatorii portuari s-au plâns de nenumărate ori din cauza tarifelor şi a serviciilor practicate de compania portuară.

În anul 2017, CJ a preluat o parte din infrastructura deţinută de compania gălăţeană şi de Primăria municipiului Tulcea pentru realizarea proiectului de reabilitare a zonei.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel