TULCEA, COD PORTOCALIU: Zeci de INTERVENȚII de SALVARE. O sută de oameni deblocați după câteva ore

ANM, prognoza meteo
ANM, prognoza meteo

Vremea face prăpăd în mai multe județe din Tulcea, după ninsorile abundente au urmat avertizările de vânt puternic care au troienit zăpada. 

Autoritățile din Tulcea au deblocat mașinile rămase înzăpezite pe Drumul Naţional 22, între Tulcea şi Cataloi. 94 de autovehicule au fost deblocate, după ce nu au mai putut înainte din cauza zăpezii și viscolului. În zonă s-a intervenit mai multe ore. Mașinile deblocate circulă în coloană și se îndreaptă spre Tulca. 

DN 22 rămâne în continuare închis circulației. 

ISU Tulcea precizează că autoturismele blocate în zăpadă în zona localității Cataloi au fost scoase din nămeți și se îndreaptă spre Tulcea. Coloana este însoțită de utilaje de deszăpezire. 

Nicio persoană din cele 94 de mașini nu a acuzat probleme medicale. Oamenii au fost blocați mai multe ore în zăpadă, în apropiere de Cataloi, din cauza depunerii de zăpadă pe carosabil. Au intervenit utilaje de deszăpezire și 20 de jandarmi și pompieri cu lopeți. Intervenția a fost îngreunată de vântul puternic care aducea zăpada pe carosabil.

Zeci de intervenții în Tulcea

Sectorul de drum respectiv rămâne în continuare închis, la fel şi alte drumuri naţionale şi judeţene din Tulcea. Pompierii din Tulcea au avut astăzi zeci de intervenții de salvare. Ei au mai intervenit pentru persoane cu probleme de sănătate și pentru a transporta la spital o femeie însărcinată. 

În plus, echipele de intervenție au eliberat carosabilulul după ce mai mulți copaci au fost rupți de vânt și aruncați pe șosele. Și volunarii au intervenit pentru ridicarea unui stâlp ce bloca un microbuz cu 12 persoane, dar și pentru a salva din nămeți 11 persoane care rămăseseră cu autoturismele blocate în zăpadă. 

Judeţul Tulcea s-a aflat joi sub alertă meteo de Cod Portocaliu, vântul a atins rafale de 80-90 de km/h, a nins, zăpada a fost spulberată. Avertizarea de vreme rea continuă în judeţul Tulcea, până vineri la ora 15.00.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel