Tulcea: Traseele turistice din Deltă, modificate de Administraţia Rezervaţiei

Guvernatorul Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării (RBDD), Cătălin Ţibuleac, a anunţat că doreşte să modifice traseele turistice din Rezervaţie şi a explicat intenţia prin faptul că această activitate se desfăşoară, în unele cazuri, ilegal.

'Vrem să modificăm traseele turistice anul viitor. Sunt multe persoane care nu ştiu că nu au voie să intre în anumite zone din Deltă. Pentru cei care nu cunosc, în Rezervaţie există trei tipuri de zone, zona de strictă protecţie unde nu avem ce căuta, zona tampon şi zona economică', a declarat, pentru AGERPRES, Cătălin Ţibuleac.

El a mai spus că cei care intră în zonele de protecţie integrală din Rezervaţie sunt turiştii care nu apelează la ghizii locali. 'De multe ori, turiştii care vin în Deltă şi nu apelează la localnici, intră în zonele de strictă protecţie încălcând legea', a precizat guvernatorul Rezervaţiei.

Potrivit site-ului Administraţiei RBDD, cele 20 de zone de protecţie integrală din Deltă, care au o suprafaţă totală de circa 50.000 de hectare, pot fi vizitate doar în scopuri ştiinţifice, iar accesul este permis cercetătorilor însoţiţi de reprezentanţi ai Administraţiei Rezervaţiei. Ele mai pot fi vizitate de turişti pe traseele amenajate de autorităţi, aşa cum se întâmplă în pădurea Letea, de exemplu, unde există două trasee. De asemenea, în Deltă există 15 trasee navale şi nouă trasee de drumeţii.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel