Tulcea: Peste 200 de angajaţi ai Spitalului Judeţean, fără vouchere de vacanţă

[] []

03 oct 2019 / 17:38
Salveaza PDF Comentarii

Peste 200 de angajaţi ai Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) din municipiul Tulcea, plătiţi din fondurile Ministerului Sănătăţii, nu primesc vouchere de vacanţă, iar doi dintre ei şi-au cerut în instanţă drepturile de anul trecut.

Într-o primă etapă, cei doi angajaţi ai SJU au câştigat procesul, dar decizia executorie a fost contestată de Direcţia de Sănătate Publică (DSP), în calitate de reprezentant al Ministerului Sănătăţii în teritoriu, iar o următoare înfăţişare în faţa instanţei a fost anunţată pentru 10 noiembrie 2019 la Curtea de Apel Constanţa.

'În cadrul spitalelor, funcţionează structuri finanţate de Ministerul Sănătăţii prin DSP, Unitatea de Primiri Urgenţe, Centrul de Sănătate Mintală, Cabinetul de medicină sportivă, Dispensarul de TBC. Structurile ministerului nu au primit finanţarea necesară voucherelor de vacanţă, deşi am solicitat expres DSP şi implicit ministerului acordarea acestor drepturi', a declarat, joi, în timpul şedinţei Comisiei de Dialog Social, directorul SJU, Tudor Năstăsescu.

El a spus că cei 1.000 de angajaţi ai SJU salarizaţi în cadrul contractului încheiat de unitate cu Casa de Asigurări Sociale şi-au primit voucherele de vacanţă şi a menţionat că până la emiterea unei decizii definitive de către instanţă nu poate trece la plata voucherelor de vacanţă pentru anul 2018. La rândul lui, preşedintele filialei teritoriale a Sanitas, Ioan Zebreniuc, a declarat că situaţia de la Tulcea nu se repetă în unităţi spitaliceşti din ţară. 'Sunt judeţe unde consiliile judeţene au posibilitatea să ajute spitalele să se achite de voucherele de vacanţă', a declarat Zebreniuc.

De asemenea, în timpul şedinţei, directorul filialei teritoriale a Administraţiei Judeţene a Finanţelor Publice (AJFP), Mihai Găitan, a afirmat că situaţia din SJU este similară cu cea înregistrată de 10 ani în Finanţele publice teritoriale. 'Eu, personal, am avut acţiune până la Consiliul de Combatere şi am pierdut', a menţionat Găitan, informează AGERPRES.

Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.23