Tudorel Toader, VEHEMENT. Mișcarea de ultimă oră a ministrului Justiției - UPDATE

Tudorel Toader
Tudorel Toader

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a oferit o replică pe Facebook, luni, 9 aprilie, după ce Federaţia Sindicatelor ANP i-a cerut să prezinte acte care arată că penitenciarul Iaşi, Corpul A, e pe lista de reparaţii.

UPDATE: Ministrul Justiției a revenit pe Facebook cu un PS la PS: "PS la PS: Fără a pronunța vreun nume: situația pavilionului A, din penitenciarul Iași, a fost cunoscută urmare a expertizelor din 2008 și 2016! Întrebare - la vremea respectivă, oare ce făceau, ce funcții ocupau criticii de astăzi?"

Prin intermediul unui mesaj publicat pe Facebook, ministrul Tudorel Toader a anunţat că va face publice documentele: "Mâine (n.r. marți, 10 aprilie) voi face publice toate documentele la care am facut referire în mesajul precedent!".

Iată despre ce mesaj e vorba: 

"Precizări referitoare la afirmațiile din spațiul public, potrivit cărora "450 de deținuți au fost evacuați de urgență din penitenciarul Iași"!

Subtitlu - Cerința unei informări corecte a opiniei publice!

În data de 28 august 2017, efectuam prima vizită oficială în penitenciarul din Iași. Cu acea ocazie am constatat faptul că existau două expertize tehnice referitoare la starea tehnică a corpului A, din respectivul penitenciar.

Prima expertiză, din decembrie 2008, concluziona în sensul că "probabilitatea de prăbușire este redusă, dar sunt așteptate degradări structurale la incidența seismului".

A doua expertiză, din februarie 2016, concluziona în sensul că, pavilionul A intră în categoria clădirilor care " nu satisfac cerințele asociate obiectivului de performanță - siguranța vieții".

În data de 29 august 2017, penitenciarul din Iași a înaintat către Administrația Națională a Penitenciarelor/ANP/ nota de concept pentru edificare unui nou pavilion. Prin adresa nr. 35063 din 28.09.2017, penitenciarul din Iași a transmis la ANP tema de proiectare pentru noul pavilion, temă aprobată la data de 08.11. 2017, aflată în faza studiului de fezabilitate.

La data de 31.01.2018, am solicitat conducerii ANP luarea măsurilor posibile și legale pentru echilibrarea gradului de supraaglomerare a penitenciarelor, în condițiile în care unele penitenciare aveau un grad de supraaglomerare de 180%, iar altele de 110%!

Plan de redistribuire

În sensul celor de mai sus, începând cu data de 01.03.2018 s-a desfășurat un plan de redistribuire a deținuților. La data de 04.04.2018, în corpul A din penitenciarul Iași, se mai aflau 84 de deținuți, urmând ca și aceștia să fie redistribuiți.

[citeste si]

Acesta a fost contextul în care, conducerea ANP a luat măsuri pentru redistribuirea unora dintre deținuți, nefiind vorba despre "evacuări de urgență"!", scrisese anterior Tudorel Toader tot pe Facebook.

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2021 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: publicitate@dcnews.ro


cloudnxt2
YesMy