Tudorel Toader, răspuns fulger pentru Augustin Lazăr: ”Simple precizări”

Tudorel Toader
Tudorel Toader

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a declarat, după ce procurorul general, Augustin Lazăr, a anunțat că Ministerul Justiţiei a fost informat despre existenţa protocolului secret semnat cu SRI în 2016, că a primit doar o copie a protocolului din 2009.

Ministrul Tudorel Toader a scris, sâmbătă, pe Facebook, un mesaj intitulat ”Simple precizări”, pe care vi-l redăm integral:

Simple precizari:
16 martie 2018, intr-o emisiune televizata, solicitam desecretizarea Protocolului din 2009;
19 martie 2018, am formulat o solicitare scrisa, adresata PICCJ, prin care am solicitat declansarea procedurii de desecretizare a respectivului Protocol;
20 martie 2018, la MJ am primit o copie a Protocolului din 2009, mai putin ultimele doua pagini, astfel incat nu se stia cine au fost semnatarii. Ulterior am primit si ultimele doua pagini, cu mentiunea faptului ca din eroare au ajuns tot la CSM !

Precizările vin după ce procurorul general Augustin Lazăr a declarat, într-un omunicat de presă transmis sâmbătă, că toate aspectele de interes privind tema protocoalelor au fost aduse la cunoştinţa Consiliului Superior al Magistraturii şi a Ministerului de Justiţie, cu precizarea că întreaga corespondenţă va fi publicată săptămâna viitoare.

”Acest protocol nu și-a produs efectele fiind denunțat la data de 13.03.2017 în cotextul dezbaterilor publice privind protocoalele. De altfel, așa cum s-a arătat, existența protocolului și inițierea demersurilor privind declasificarea acestuia au fost aduse la cunoștința ministrului justiției și de asemenea a Consiliului Superior al Magistraturii printr-o informare realizată la data de 20.03.2018”, a scris procurorul general în comunicatul de presă.

Vezi și: Augustin Lazăr, decizie luată de ministrul Toader: ”Declanșez procedura”. Ce spunea la DC News



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel