Tudorel Toader, raport. Augustin Lazăr, prima REACȚIE

Procurorul general Augustin Lazăr declară că a luat act de concluziile evaluării prezentate de ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, potrivit unui mesaj postat pe pagina de Facebook a Ministerului Public.

Acesta susţine că Ministerul Public va respecta întocmai decizia Curţii Constituţionale şi va acţiona pentru îndeplinirea rolului său de reprezentare a intereselor generale ale societăţii şi de apărare a ordinii de drept.

”Procurorul general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, Augustin Lazăr, a luat act de concluziile evaluării prezentată în cursul zilei de astăzi de către ministrul Justiţiei, Tudorel Toader. În acest context, procurorul general reiterează punctul de vedere potrivit căruia Ministerul Public va respecta întocmai decizia Curţii Constituţionale şi va acţiona pentru îndeplinirea rolului de reprezentare, în activitatea judiciară, a intereselor generale ale societăţii şi de apărare a ordinii de drept, precum şi a drepturilor şi libertăţilor cetăţenilor”, se arată în sursa citată.

Reacţia lui Augustin Lazăr vine după ce ministrul Justiţiei a anunţat miercuri că nu este oportună, în acest moment, declanşarea procedurii de revocare a procurorului general şi a procurorului şef al DNA.

Pe de altă parte, Tudorel Toader a declarat că DNA a făcut o anchetă în afara cadrului legal în ceea ce priveşte adoptarea de către Guvern a OUG 13, iar Ministerul Public a creat o presiune asupra membrilor Executivului. 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel