Tudorel Toader, precizări: NU confundaţi!

Remus Borza, pronostic după propunerea lui Toader: Nimeni nu mai cedează - video
Remus Borza, pronostic după propunerea lui Toader: Nimeni nu mai cedează - video

Tudorel Toader a spus, luni, că în tot sistemul sunt unii deţinuţi care sunt folosiţi la servicii complementare, aceasta nefiind o noutate.

Tudorel Toader a declarat: 'Nu confundaţi politicul cu juridicul şi nu confundaţi comportamentul sindical cu comportamentul loial, legal, constituţional. Există un program de relocare a deţinuţilor, eu am cerut directorului ANP să echilibreze supraaglomerarea carcerală pentru că în unele penitenciare erau 182%, iar altele... Şi atunci am cerut să se echilibreze. În tot sistemul sunt deţinuţi care lucrează în penitenciar, alţii în afara penitenciarului, supravegheaţi, nesupravegheaţi, în tot sistemul sunt unii deţinuţi care sunt folosiţi la servicii complementare, încât nu este o noutate şi rugămintea mea, când daţi drumul la informaţii din astea, să nu zic alarmiste, întrebaţi şi Ministerul Justiţiei'. Acesta a fost răspunsul ministrului întrebat ce părere are despre scrisoarea deschisă pe care i-au trimis-o sindicaliştii de la Penitenciarul Iaşi în care se precizează că paza este asigurată de deţinuţi.

[citeste si]

Sindicaliştii din cadrul Penitenciarului de Maximă Siguranţă Iaşi i-au trimis ministrului Justiţiei, Tudorel Toader, o scrisoare deschisă în care susţin că situaţia nu s-a îmbunătăţit cu nimic în urma vizitelor sale. 'De-a lungul timpului, în Penitenciarul Iaşi s-a investit considerabil, chiar dacă recent a fost nevoie ca deţinuţii din Corpul A să trebuiască să fie mutaţi, pentru că acesta nu mai reprezenta siguranţă. Este nevoie ca aceste investiţii să continue şi penitenciarul să fie adus la standarde europene', se arată în scrisoarea deschisă semnată de Dan Şcarlii, liderul sindicatului din unitatea de detenţie. Sindicaliştii din penitenciarul ieşean solicită condiţii mai bune şi pentru personal, notează Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel