Tudorel Toader: Organigrama IJ, suplimentată cu 15 posturi

Denisa Zamfir / 06 sep 2018 / 10:15 Salveaza PDF Comentarii
Tudorel Toader
Descriere foto: Tudorel Toader

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a anunţat joi că Guvernul a adoptat o hotărâre prin care organigrama Inspecţiei Judiciare a fost suplimentată cu 15 posturi.

Într-un mesaj publicat pe Facebook, Tudorel Toader a arătat că Guvernul a adoptat miercuri patru măsuri referitoare la justiţie.

Potrivit ministrului Justiţiei, a fost aprobată o hotărâre de Guvern privind suplimentarea numărului maxim de posturi ale Inspecţiei Judiciare.

"Organigrama IJ nu a fost modificată din 2008. Prin recenta hotărâre, organigrama IJ a fost suplimentată cu 15 posturi, dintre care: 8 posturi de judecător inspector; 2 posturi de procuror inspector, respectiv 5 posturi de consilier juridic", a scris Tudorel Toader.

Memorandum aprobat

Totodată, ministrul Justiţiei a precizat că a fost aprobat un memorandum cu tema "Acord de principiu privind contractarea unui avans de la Banca Internaţională pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare pentru sprijinirea activităţilor preliminare realizării 'Cartierului pentru Justiţie'".

"Sunt avute în vedere următoarele activităţi: determinarea coridorului pentru expropriere; tema de proiectare; studiul de prefezabilitate; studiul de fezabilitate", a menţionat Tudorel Toader.

O altă hotărâre aprobată de Guvern vizează "transmiterea unui număr de 20 imobile, din administrarea MJ în administrarea curţilor de apel şi a tribunalelor", a mai arătat ministrul.

De asemenea, Executivul a adoptat o OUG referitoare la completarea art. 67 din Legea nr. 317/2004 privind CSM, pentru asigurarea interimatului conducerii Inspecţiei Judiciare.

Vezi și: Ministrul Toader, mesaj în miez de noapte: Această OUG a fost adoptată fără aviz


Te-ar putea interesa

Concurs ReferendumIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?


Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.25