Tudorel Toader, mesaj cheie "pentru cine crede că știe cartea constituționalismului"

Ministrul Tudorel Toader a postat un scurt comentariu pe Facebook după ce a anunțat că se va sesiza Curtea Constituțională cu privire la refuzul președintelui Iohannis de revocare din funcție a procurorului șef al DNA.

"Pentru cine crede că știe cartea constituționalismului: "Vom sesiza CCR" nu este echivalent cu "voi sesiza CCR"!", a scris, luni seară, ministrul Justiției, Tudorel Toader, pe Facebook.

Primul mesaj al lui Toader de pe Facebook

„În condițiile în care Președintele României nu are abilitarea legală și nici competențele funcționale de evaluare a activității profesionale și manageriale desfășurate procurorul șef al DNA;

În condițiile în care argumentele care au stat la baza declanșării procedurii de revocare au devenit mai actuale și mai consistente; Văzând legislația aplicabilă în acest domeniu; Valorificând jurisprudența instanței de contencios constituțional, Vom sesiza Curtea Constituțională cu privire la refuzul Președintelui de revocare din funcție a procurorului șef al DNA !”, precizase Tudorel Toader la scurt timp după anunțul președintelui Klaus Iohannis.

Ce declarase Iohannis

'Motivele de revocare prezentate de ministrul Justiţiei nu au fost de natură să mă convingă. De altfel, în mare parte, ele nici nu corespund prevederilor legale aplicabile. În concluzie, nu voi da curs propunerii ministrului Justiţiei de revocare a doamnei Kovesi, procuror-şef al DNA', a declarat Iohannis la Palatul Cotroceni.

[citeste si]

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a anunţat, pe 22 februarie, că va declanşa procedura de revocare din funcţie a procurorului-şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie, Laura Codruţa Kovesi, pentru acte şi fapte de netolerat într-un stat de drept. Secţia pentru procurori a CSM a dat aviz negativ, pe 27 februarie, propunerii ministrului Justiţiei, Tudorel Toader, de revocare din funcţie a procurorului şef al DNA, Laura Kovesi.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel