Tudorel Toader-Viorica Dăncilă, mesaj crucial. Două subiecte-cheie

Ministrul Justiției, Tudorel Toader, a făcut declarații lunii dimineață. 

Iată declarațiile: 

Recurs compensatoriu

- Mă voi întâlni cu doamna prim-ministru, îi vor prezenta rezultatele evaluării consecințelor ale legii privind recursul compensatoriu, voi prezenta doamnei prim-ministru posibilele soluții de urmat, adică incidente asupra conținutului actului normativ, vom decide și vă voi anunța. 

OUG contestație în anulare, complete nelegal constituite

- Referitor la posibila OUG pentru contestația în anulare ce va putea fi formulată de către cei care din 2014 încoace au fost condamnați de către complete nelegal constituite. Atenția ar trebui să se îndrepte și spre cei care au generat acest eveniment juridic destul de neplăcut, adică cei care, nerespectând prevederile legii, au constituit altcumva completele și am ajuns în situația în care, timp de patru ani, completele de 5 de la ÎCCJ au fost nelegal constituite. 

- La Ministerul Justiției, deci nu la mine, avem un astfel de draft de OUG. Doamna prim-ministru va decide dacă și când poate fi adoptată o astfel de OUG. 

- În tot cazul, pentru a fi adoptată Ordonanța va respecta normele de tehnică legislativă privind transparența decizională, se va solicita avizul Consiliului Legislativ, se va solicita avizul CSM, în funcție de care se va decide conținutul final pe care să-l aibă proiectul de OUG. 

- Trebuie să asigurăm accesul cetățeanului la un proces echitabil, care înseamnă ca cel trimis în judecată să fie condamnat de către un judecător competent, de către o instanță legal constituită. 

- Cauzele vor fi rejudecate în complete legal constituite. 

- Un lucru pe care nu prea l-ați subliniat, eu m-am referit la toate cauzele pronunțate de către complete nelegal constituite și nu doar la cauzele în care cei judecați au fost condamnați, toate! Condamnați sau achitați, procesele vor trebui să urmeze același regim. O anumită stare de așteptare pot avea cei condamnați, dar, în opinia mea, trebuie să fie preocupați și cei care au fost achitați de către complete nelegal constituite. În cazul acesta, va face contestația cel care l-a trimis în judecată, adică procurorul. 

- Unde se va face contestație, toți vor fi judecată de către complete legal constituite. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel