Tudorel Toader, la CSM, anunț despre șefia DNA. ”E motivul pentru care am venit!”

Ministrul Justiției, Tudorel Toader, a ajuns la CSM. 

Tudorel Toader a afirmat că se află la CSM pentru că de fiecare dată când a avut posibilitatea a participat la ședințele secțiilor, de procurori sau judecători, sau la ședințele de plen: ”Acesta e motivul pentru care am venit” a precizat ministrul. 

În ceea ce privește șefia DNA, ministrul a afirmat că ”procedura nu e finalizată din moment ce se discută despre o nouă împuternicire și se va finaliza. În al doilea rând, în țară sunt foarte mulți, să nu spunem majoritatea procurorilor oameni onești de bună credință și bine pregătiți profesional. Am convingerea că Secția de procurori va alege calea statului de drept, calea de protecție a drepturilor și libertăților și va abandona posibilitățile de împuternicire în funcții a celor care spun în interceptări hai să-l facem pe ăla, hai să facem dosar la celălalt. România e țară europeană, valorile democrației, drepturile, libertățile fundamentale trebuie protejate și realizate în activitatea organelor judiciare.”

Înregistrări din DNA Oradea


Despre înregistrările din DNA Oradea, Tudorel Toader spune că e o parte rea și una bună: ”Partea rea e că se poartă astfel de dialoguri, că actul de justiție se abordează în acest fel, absolut contrar legii. Partea bună: aflăm modul de gândire și de abordare a unor procurori. Aflând adevărul, știm ce trebuie să facem pentru a pune lucrurile pe făgașul normal”. 

Nouă propunere pentru DNA

Întrebat despre o altă propunere despre DNA: ”Vă voi spune la momentul respectiv”. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel