Tudorel Toader, întâlnire cu Guido Wolf: Nu am discutat despre revocarea lui Kovesi

Bogdan Cotigă / 04 aug 2018 / 14:00 Salveaza PDF Comentarii
Tudorel Toader
Descriere foto: Tudorel Toader

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, afirmă că în cadrul întrevederii oficiale avute cu Guido Wolf, ministrul Justiţiei şi pentru afaceri europene al land-ului Baden-Württemberg, nu s-a discutat despre corupţie sau revocarea procurorului-şef DNA.

Toader a spuc că declaraţia făcută de oficialul german la intrarea în Ministerul Justiției exprimă 'gândurile acestuia'. Reacţia ministrului Tudorel Toader vine după ce presa a relatat că Guido Wolf a spus, vineri, înainte de întâlnirea cu Tudorel Toader, că 'ar fi un semn fatal dacă o reformă a justiţiei ar avea ca obiectiv sau ar servi pentru a proteja anumite persoane de investigaţiile penale'. 'Fiind făcută la intrarea în minister, declaraţia ministrului Wolf exprimă gândurile acestuia. În cadrul întrevederii oficiale nu s-a discutat nimic despre: corupţie - DNA - revocare procuror-şef - respectarea standardelor Comisiei de la Veneţia. Restul constituie o declaraţie pentru presă!', susţine ministrul Tudorel Toader, sâmbătă, într-o postare pe Facebook.

Într-un comunicat postat pe site-ul Ministerului Justiției, se menţionează că, vineri, Tudorel Toader şi secretarul de stat Marieta Safta au primit la sediul ministerului vizita unei delegaţii a Ministerului Justiţiei al land-ului Baden-Württemberg din Republica Germania. 'Subiectele abordate în cadrul întrevederii au vizat aspecte privind pregătirea exercitării de către România a Preşedinţiei Consiliului UE în prima jumătate a anului 2019, reformele în domeniul justiţiei, evoluţiile legislative recente în materie penală, precum şi relaţiile de cooperare a României cu Germania în domeniul justiţiei'.


Te-ar putea interesa


Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.27