Tudorel Toader: E o idee bună. Eu, personal, o susţin

Tudorel Toader
Tudorel Toader

Tudorel Toader a declarat, joi, la Iaşi, că se gândeşte la posibilitatea relocării penitenciarelor care se află în zone rezidenţiale sau în oraşe. 

'Ideea nu este rea, dacă o putem realiza. Domnul Varujan (Vosganian -n.r) mi-a făcut o interpelare, am trimis-o la Administraţia Naţională a Penitenciarelor. Răspunsul lor este că de principiu agreează ideea relocării penitenciarelor, pentru că la vremea respectivă erau la marginea oraşului, iar acum sunt în zonele cele mai bune sau sunt în zona din oraş.

Avem legislaţie privind parteneriatul public-privat şi dacă reuşim să o punem în aplicare, în loc să încercăm să modernizăm un penitenciar de 30, 40, 50 de ani, să construim unul modern în afara oraşului (...) cred că este o idee bună, viabilă. Eu, personal, o susţin', a răspuns jurnaliştilor ministrul Justiţiei, Tudorel Toader.

Penitenciarul de Maximă Siguranţă Iaşi se află în zona rezidenţială Copou, la câteva sute de metri de Universitatea Alexandru Ioan Cuza, stadionul Emil Alexandrescu, Inspectoratul Teritorial al Poliţiei de Frontieră Iaşi şi Garnizoana Iaşi. Situaţia a fost sesizată şi de deputatul Varujan Vosganian, preşedintele filialei ieşene a ALDE, care a propus relocarea penitenciarului într-o zonă din afara oraşului, notează Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel