Tudorel Toader, discuţii cu ambasadorul Germaniei: I-am spus următorul lucru

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a declarat, duminică, 8 octombrie, la Iaşi, că în cadrul întâlnirii pe care a avut-o cu ambasadorul Germaniei s-a discutat şi despre legile Justiţiei, însă subiectul abordat cel mai mult a fost Mecanismul de Cooperare şi Verificare (MCV).

"A venit ambasadorul Germaniei la Ministerul Justiţiei, s-a legat oarecum în media, în public, că eu am vorbit de Comisia de la Veneţia după vizita ambasadorului Germaniei. Absolut greşit. Pentru că prima recomandare din MCV vorbeşte de o procedură robustă de desemnare a procurorilor de rang înalt prin consultarea Comisiei de la Veneţia.

De fiecare dată am spus că voi respecta recomandările MCV pe care trebuie să le îndeplinim în Consiliul de management strategic pe care îl conduc. (...) În dialogurile avute cu comisia MCV am făcut această precizare.

Întrebarea era de ce nu i-am dat drumul până acum. Păi, la Comisia de la Veneţia nu te duci cu întrebare de solicitare de aviz decât în momentul în care ai forma finală a proiectului de lege, nu te duci cu forme intermediare", a declarat ministrul Justiţiei.

A spus că vizita ambasadorului Germaniei Cord Meier-Klodt nu a avut niciun efect asupra opţiunilor sale sau pe cele ale Ministerului Justiţiei. "Cu ambasadorul Germaniei am vorbit, sigur, şi despre legile Justiţiei, dar cel mai mult despre MCV. I-am spus următorul lucru: avem cele 12 recomandări, unele vizează modificări de lege, da. Şi atunci, dacă mâine se ridică MCV eu renunţ la orice modificare a legislaţiei în situaţia în care dânsul apreciază că actualele reglementări sunt perfecte. Categoric nu sunt perfecte pentru că vedem cu toţii ce se întâmplă. Categoric nu sunt perfecte pentru că în cele 12 recomandări, repet, multe vizează modificare de legislaţie", a spus, potrivit Agerpres, Tudorel Toader.  

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel