Tudorel Toader, discuții cu omologul italian despre grațiere și amnistie

Tudorel Toader
Tudorel Toader

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a discutat cu omologul său italian, Alfonso Bonafede, despre măsurile de soluţionare a supraaglomerării din penitenciare.

În cadrul întrevederii au fost abordate aspecte privitoare la cooperarea bilaterală din perspectiva derulării Preşedinţiei române a Consiliului Uniunii Europene, în prima jumătate a anului 2019, transferarea persoanelor condamnate raportată la condiţiile de detenţie din penitenciarele din România, cu referire la iniţierea şi aprobarea Calendarului de măsuri 2018-2024 pentru soluţionarea supraaglomerării carcerale şi a condiţiilor de detenţie, în executarea hotărârii-pilot Rezmiveş şi alţii împotriva României', se precizează într-un comunicat al Ministerului Justiţiei.

Conform aceleiaşi surse, ministrul Toader a răspuns afirmativ invitaţiei omologului său italian de a avea o întâlnire bilaterală la Roma, în perioada următoare. Discuţiile se vor axa în special pe problematica exercitării de către România a Preşedinţiei Consiliului Uniunii Europene şi a cooperării judiciare bilaterale în materie penală, dar şi civilă, comercială şi familială. 'Întrevederea din data de 13 iulie 2018 a reprezentat o oportunitate deosebită de dezvoltare şi consolidare a relaţiilor de colaborare dintre cele două state, în domeniul justiţiei', se menţionează în comunicat. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel