Tudorel Toader, discuții cu omologul italian despre grațiere și amnistie

Bogdan Cotigă / 13 iul 2018 / 20:55 Salveaza PDF Comentarii
Tudorel Toader
Descriere foto: Tudorel Toader

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a discutat cu omologul său italian, Alfonso Bonafede, despre măsurile de soluţionare a supraaglomerării din penitenciare.

În cadrul întrevederii au fost abordate aspecte privitoare la cooperarea bilaterală din perspectiva derulării Preşedinţiei române a Consiliului Uniunii Europene, în prima jumătate a anului 2019, transferarea persoanelor condamnate raportată la condiţiile de detenţie din penitenciarele din România, cu referire la iniţierea şi aprobarea Calendarului de măsuri 2018-2024 pentru soluţionarea supraaglomerării carcerale şi a condiţiilor de detenţie, în executarea hotărârii-pilot Rezmiveş şi alţii împotriva României', se precizează într-un comunicat al Ministerului Justiţiei.

Conform aceleiaşi surse, ministrul Toader a răspuns afirmativ invitaţiei omologului său italian de a avea o întâlnire bilaterală la Roma, în perioada următoare. Discuţiile se vor axa în special pe problematica exercitării de către România a Preşedinţiei Consiliului Uniunii Europene şi a cooperării judiciare bilaterale în materie penală, dar şi civilă, comercială şi familială. 'Întrevederea din data de 13 iulie 2018 a reprezentat o oportunitate deosebită de dezvoltare şi consolidare a relaţiilor de colaborare dintre cele două state, în domeniul justiţiei', se menţionează în comunicat. 


Te-ar putea interesa
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?


Copyright 2018 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.25