Coronavirus - COVID 19
România în stare de urgență
-
confirmate
-
vindecate
-
decese
Sună-ne (Luni - Vineri, 09:00 - 18:00) sau scrie-ne la numărul 0772.264.642
sau la adresa de e-mail [email protected]dcnews.ro

Tudorel Toader, discuții cheie în cadrul trio-ului România-Finlanda-Croația

Rodica Mitu / 23 aug 2018 / 18:54
Foto / Tudorel Toader
Foto / Tudorel Toader

Tudorel Toader, pe 22 august, a avut o întrevedere cu miniștrii justiției din cadrul Trio-ului România-Finlanda-Croația, respectiv cu Dražen BOŠNJAKOVIĆ, ministrul justiției din Republica Croația, și Antti HÄKKÄNEN, ministrul justiției din Republica Finlanda.

Reuniunea, organizată la Helsinki, în Finlanda, se înscrie în ciclul de consultări la nivel înalt inaugurat încă din anul 2017 de miniștrii justiției din statele membre ale Trio-ului.

În cadrul reuniunii au fost abordate aspecte privitoare la stadiul pregătirilor pentru exercitarea Președinției Consiliului Uniunii Europene, ocazie cu care ministrul justiției, prof. univ. dr. Tudorel Toader, a precizat faptul că România a intrat în linie dreaptă în procesul de pregătire pentru preluarea Președinției, iar succesul acesteia va depinde, în mare măsură, de gradul strâns de cooperare cu președințiile anterioare și ulterioare. Astfel, de la începutul lunii iulie, echipele de experți ale Ministerului Justiției din România participă la exercițiul de shadowing – asistarea Președinției austriece – pe dosarele aflate în curs de negociere.

Delegația Ministerului Justiției din România a informat țările participate cu privire la prioritățile Președinției române a Consiliului Uniunii Europene, din prima jumătate a anului 2019, în domeniul justiției penale și civile, precum și la prioritățile orizontale și dimensiunea externă, subliniind faptul că, activitățile ce urmează a fi întreprinse în această perioadă se vor înscrie într-un efort coerent de urmărire a obiectivului de consolidare a Uniunii Europene.

De asemenea, discuțiile din cadrul reuniunii au purtat asupra principalelor aspecte din Programul comun al Trio-ului și următorilor pași vizând cooperarea în cadrul acestuia.

 

STIRE RECOMANDATA

Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2020 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


dcn.n-nxt.22