Tudorel Toader, despre cazul Ghiță: Așteptăm să declanșăm extrădarea

Ministrul Justiției așteaptă undă verde de la instanță pentru a demara procedura de extrădare a lui Sebastian Ghiță, capturat la sfârșitul săptămânii trecute în Serbia.

Ministerul Justiției aşteaptă documente din partea DNA, Înalta Curte de Casație și Justiție și Tribunalul Prahova pentru a demara procedurile de extrădare a lui Sebastian Ghiţă. În acest moment, Ministerul Justiției are redactată solicitarea de extrădare a lui Sebastian Ghiță.

Biroul național Interpol a informat instanțele din România - instanțele emitente ale mandatelor de arestare preventivă - cu privire la reținerea pentru 48 de ore a lui Sebastian Ghiță. Pe data de 17 aprilie, același birou național Interpol a înștiințat instanțele din România - instanțele emitente ale mandatelor de arestare - cu privire la arestarea preventivă a lui Sebastian Ghiță pe o perioadă de 18 zile începând cu data de 14 aprilie. Potrivit articolului 66 din legea 302, instanțele din România - emitente ale mandatelor de arestare - trebuie să verifice în procedură de urgență îndeplinirea condițiilor legale pentru a solicita extrădarea. „Ne aflăm așadar, în acest moment, în situația în care așteptăm de la instanțele de judecată încheierile verficării temeiniciei legalității declanșării procedurii de extrădare. În momentul în care primim de la instanțele de judecată respectivele încheieri în respectivele hotărâri, declanșăm procedura de extrădare. Noi, Ministerul Justiției, avem deja pregătită avcea procedură-cerere, așteptăm încheierile de la instanța de judecată și imediat, în minutul următor, dăm drumul la procedură. Până atunci, prevederile legale ne obligă să rămânem în așteptare, să așteptăm de la instanțele de judecată. Gândiți-vă ce s-ar întâmpla, ce-ar însemna, dacă noi, la rândul nostru, n-am respecta procedura. (...) Ar profita de ea cine are interesul să profite”, a spus ministurl Justiției marți.

[citeste si]

„Îmi voi exercita competențele în limitele legii noastre. Eu n-am competența să negociez peste lege. (...) Din moment ce este și azilul o instituție, sigur că există posibilitatea folosirii acelei instituții”, a spus marți ministrul Justiției Tudorel Toader în direct la Realitatea TV.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel