Toader, lovitură pentru PNL-USR și Iohannis: ADEVĂRUL!

Tudorel Toader
Tudorel Toader

Ministrul Justiției, Tudorel Toader, face declarații de presă. 

Legea recursului compensatoriu este subiectul zilei, la care va face referire Tudorel Toader în declarația de presă de la ora 17:00. 

Declarația va avea loc la sediul Ministerului Justiției. 

DCNews va transmite cele mai importante declarații ale ministrului Justiției, LIVE. 

- Orice faptă penală este gravă și trebuie să fie reprimată. Orice reglementare juridică trebuie să protejeze drepturile și libertățile fundamentale ale cetățenilor. 

- Problema supraaglomerării penitenciarelor trebuie să fie rezolvată în acord cu standardele europene. 

- Adevărul trebuie să fie cunoscut, trebuie să fie scos la suprafață pentru a cunoaște starea de fapt, pentru a cunoaște, pentru a ști când și ce măsuri trebuie luate pentru îndreptarea lucrurilor, a stării de fapt, 

- Legea privind recursul compensatoriu a fost inițiată de către Guvernul tehnocrat, a fost avizată favorabil de către CSM în componența anterioară, care însă a propus schimbarea naturii juridice a reglementării. 

- Legea a fost susținută și votată inclusiv de către parlamentarii PNL și USR. Legea a fost promulgată de către președintele României, fără să o critice la CCR. 

Ministrul are la el statistica ANP, din care a dat câteva exemple. Vezi aici statistica: CONTROVERSĂ recurs compensatoriu. Date oficiale: Câți au revenit în închisoare

Tudorel Toader a arătat astfel că au fost mai puține eliberări în 2018 decât în 2014. 

Iată în continuare declarațiile: 

- Autorul faptei de la Mediaș nu face parte din categoria celor care au beneficiat de prevederile legii privind recursul compensatoriu. 

- Astăzi, am avut o întrevedere cu doamna premier privind legea recursului compensatoriu, privind procesul legislativ și consecințele acestei legi. 

- În zilele următoare, vom face o analiză generală a dinamicii fenomenului infracțional, o nouă evaluare a datelor statistice de la ANP, vom analiza cauzalitatea, structura, consecințele faptelor comise de către beneficiarii legii privind recursul compensatoriu. Luni dimineață, vom avea o întrevedere cu doamna premier, îi voi prezenta rezultatele evaluării, propuneri legislative și non legislative care pot fi luate. După discuția cu domnia sa vă voi comunica măsurile pe care le vom decide a fi luate. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel