Tudorel Toader, declarațiile momentului: Am cerut procedura de urgență

Bianca Ştefan / 20 aug 2018 / 09:28 Salveaza PDF Comentarii
Tudorel Toader
Descriere foto: Tudorel Toader

Ministrul Justiției, Tudorel Toader, a anunțat că până în acest moment nu există niciun candidat pentru funcția de procuror-șef al DNA și face o serie de declarații.

Ministrul Justiției, Tudorel Toader, întors din concediu, a făcut o serie de declarații. 

''Au un Procuror general care ne asigură că această anchetă va fi una obiectivă. Nu aveam nevoie de aceste asigurări pentru că toate anchetele sunt obiectivele'', a spus Tudorel Toader în legătură cu prezența unui procuror militar la protest.

Tudorel Toader a declarat că până în acest moment nu există niciun candidat pentru funcția de procuror-șef DNA, fiind ultima săptămână de înscrieri.

''M-am interesat de la Direcția de Resurse Umane. În clipa asta nu este niciun candidat înscris. Sunt convins că vor fi.'', a spus Tudorel Toader.

Ce spune Toader despre a treia împuternicire a lui Marian Dobrică 

''Aici este o poveste lungă. Interimatul de la Parchete cu interimatul de la ANP. În momentul în care eu am venit ministru al Justiției, am constatat faptul că statutul funcționarilor din penitenciare prevede următorul lucru: concursul pentru ocuparea funcției de director de penitenciar se organizează potrivit statutului pe o perioadă nedeterminată. Cineva ocupă funcția de director până iese la pensie. În România, regula este a mandatului determinat, cel mai mare mandat îl au judecătorii de la Curtea Constituțională, consilierii de la Curtea de Conturi care au 9 ani, după care vin mandate de 5 ani, 4 ani, dar niciun demnitar al statului nu are mandat pe perioadă nedeterminată. Mie mi se pare normal, ca periodic, la 4 ani, să fie această scoatere la concurs a posturilor ca cel ce iese în funcție să poată ocupa din nou încă un mandat, dar să dăm șanse și altora care își doresc această funcție. De aceea am grăbit elaborarea noului statutut pentru penitenciare și se va numi statututul polițiștilor de penitenciare ca să intre în Familia Ocupațională Ordine Publică, Siguranță Națională, unde a prevăzut mandat de 4 ani, cu posibilitatea unui nou mandat. Din momentul în care am venit eu, nu am scos niciun post de director la concurs pe perioadă nedeterminată din acest considerent. Proiectul de lege este în Parlament și am cerut procedură de urgență să fie adoptat cât mai repede.''

Cum vede declarația procurorului Corbu potrivit căreia acțiunile jandarmilor au fost nejustificate

''Dacă nu cumva este o abatere de la deontologia profesională sau de la regulile procesuale, numai Inspecția Judiciară poate să dea un răspuns.'', a spus ministrul Justiției.

 


Te-ar putea interesa
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?


Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.26