Tudorel Toader, declarații. Chirieac: Trebuie lămurite câteva lucruri

Tudorel Toader, ministrul Justiției, a oferit o primă reacție după înregistrările date publicității de Antena 3, în legătură cu DNA. Analistul politic Bogdan Chirieac a comentat, în direct, acest subiect.

Declarații Tudorel Toader

"Dacă este necesar, voi veni cât de repede se poate în țară (n.r. ministrul Justiției este plecat în Japonia). Dar cred că trebuie să mai rămân aici", a zis Tudorel Toader. "Nu voi sesiza Inspecția Judiciară. Consider că nu mai este necesară sesizarea Inspecției Judiciare. Dacă lucrurile stau așa, este foarte bine ca românii să cunoască adevărața față a modului în care se face urmărirea penală. Am raportul privind activitatea DNA. Voi reveni în țară și voi vedea care este cea mai recomandată variantă în acest caz. Voi prezenta și voi concluziona. Nu are sens să mai așteptăm un punct de vedere de la Inspecția Judiciară", a mai spus ministrul Justiției la Antena 3.

Precizări importante

Ulterior, într-o intervenție telefonică la Antena 3, Bogdan Chirieac a făcut o serie de precizări importante. "Eu am înțeles că are încredere în Parchetul General și că deja se începe o anchetă cu rezultate imediate. (...) Mi se pare surprinzător faptul că ministrul Justiției are încredere în Parchetul General și în ancheta de la Parchetul General. De asemenea, a spus că are deja un raport cu privire la activitatea DNA, îl are pe masă, și îl poate prezenta oricând, deci nu mai are nevoie de date suplimentare", a declarat analistul politic.

"Poate este și distanța de vină, poate că dânsul nu trăiește tensiunea care există astăzi în publicul românesc, de aseară începând. Eu cred că problema fundamentală asupra căreia nu s-a referit ministrul Justiției, cel puțin nu acum, este dacă acesta e un mod de operare - falsificarea probelor. Pur și simplu se alege ținta și se falsifică probe. Se găsesc denunțători de profesie, se mai inventează un stick și se pune la dosar. Cu acesta se merge la Înalta Curte", a mai spus Bogdan Chirieac.

Totodată, a precizat că trebuie lămurite unele aspecte. "Eu cred că trebuie lămurite câteva lucruri. Unul – dacă acesta este un mod singular, doar la Ploiești s-a întâmplat așa ceva, sau s-a întâmplat în toată țară? A doua chestiune - fraza aceea tulburătoare, care merita o reacție, și anume, zice: o să-i ridice imunitatea lui Ghiță cu 80 la sută. Se spune acolo: și degeaba i-o ridică că nu-l arestează judecătorul. La care domnul Negulescu spune: ce, mă, Înalta Curte? Nu avem nicio problemă acolo. Înalta Curte este la remorca procurorului? (...) Trebuie văzut: este o frază spusă de un om slobod la gură sau descrie o chestiune fundamentală a justiției din România", a declarat analistul politic Bogdan Chirieac.

[citeste si]

Poziția internațională a României

O altă "chestiune fundamentală este poziția internațională a României. Prin faptul că probele falsificate au fost traduse la Ministerul Justiției în limba sârbă și au fost trimise la Belgrad pentru extrădare, în acest moment toți fugarii României au un motiv puternic, pertinent în fața instanțelor din țările respective să nu fie acceptată extrădarea. Ai o dovadă clară de falsificare a probelor, de poliție politică", a spus Bogdan Chirieac.

Toader, decizie

De menționat că Tudorel Toader a revenit cu o precizare, potrivit Antena 3. Acesta a spus că va dispune verificarea tuturor structurilor DNA.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel