Tudorel Toader, avocatul lui C.P. Tăriceanu, după ce a fost ACHITAT. ”Fapta NU EXISTĂ, n-ai de ce să aplici o pedeapsă”

Tudorel Toader, în calitate de avocat al lui Călin Popescu Tăriceanu, a vorbit despre dosarul în care acesta a fost achitat la ÎCCJ. 

Tudorel Toader, în calitate de avocat al lui Călin Popescu Tăriceanu, a intervenit la România TV, după achitarea politicianului, unde a afirmat: ”Acuzarea a întocmit rechizitoriul pentru abuz în serviciu și pentru complicitate la uzurpare de calități oficiale. Eu, în calitate de avocat, am arătat că abuzul în serviciu a fost declarat, prin decizie interpretativă a CCR, s-a stabilit că abuz poate fi numai când se încalcă o dispoziție legală. Din tot probatoriul dosarului, a rezultatul că președintele Senatului de la acea vreme a pus în discuția Biroului Permanent sesizarea de la Agenția de Integritate, Biroul Permanent a trimis la Comisia Juridică, Comisia Juridică n-a mai întocmit raportul care să facă circuitul intern până la Biroul Permanent, la președinte și în Senat. În circuitul ăsta n-am întâlnit un aspect prevăzut în lege, o obligație pe care președintele Senatului să nu o fi  îndeplinit. Atunci, în mod evident, fapta nu există, dacă nu e faptă, n-ai de ce să aplici o pedeapsă. 

Că procurorii l-au trimis în judecată, sigur, și eu aici am exprimat și în scris, și verbal, nedumeriri. Cum de pe președintele Senatului l-au trimis în judecată pentru că nu a revocat un senator, dar, într-un dosar similar, când președintele Camerei Deputaților n-a revocat un deputat, absolut în aceeași procedură, procurorul de caz - altul decât autorul rechizitoriului de aici- a spus că fapta nu există? Adică două spețe, spunem noi, absolut identice cu două soluții absolut diferite.”

ÎCCJ l-a achitat pe Tăriceanu

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a dispus, marţi, achitarea fostului preşedinte al Senatului Călin Popescu-Tăriceanu, acuzat de săvârşirea infracţiunilor de abuz în serviciu şi complicitate la uzurpare de calităţi oficiale.

Este vorba despre dosarul în care Călin Popescu Tăriceanu a fost trimis în judecată de Parchetul General în decembrie 2020, fiind acuzat că nu a constatat şi nu a supus la vot în plenul Senatului încetarea mandatului de senator al lui Cristian Marciu, deşi acesta din urmă avea o decizie definitivă în instanţă prin care a fost declarat incompatibil şi nu mai putea ocupa o funcţie publică, scrie Agerpres.

În acelaşi dosar a fost achitat şi fostul senator Cristian Marciu. Decizia nu este definitivă. 

Tudorel Toader spune că dacă procurorul n-ar ataca această decizie a ÎCCJ, și-ar recunoaște culpa. Pe de altă parte, fostul ministru al Justiției a anunțat că va merge și la CCR, în această speță. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel