Tudorel Toader: Arhiva SIPA, o pată pe obrazul justiţiei române; voi publica numele celor care au vizitat-o

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, consideră că arhiva SIPA este o pată pe obrazul justiţiei române şi a anunţat că primul pas în procesul de desecretizare a acesteia va fi să publice numele celor care au 'vizitat-o', eventual şi numărul 'vizitelor' efectuate. 

UPDATE: Ministrul Justiției Tudorel Toader a anunțat luni că va publica lista celor care au vizitat Arhiva SIPA, în decursul zilei de joi, respectând procedurile, respectând regulamentul și respectând competențele de desecretizare a arhivei.

„Respectând procedurile, respectând regulamentul, respectând competențele de desecretizare a arhivei, vom face cunoscute aceste adevăruri. Primul pas pe care îl voi face, săptămâna aceasta, joi, voi publica lista celor care au vizitat arhiva SIPA, celor care au intrat în arhivă, singuri, în echipă, ora la care au intrat, ora la care au ieșit, ca să știe lumea cine cunoaște acele adevăruri din arhivă." a declarat Tudorel Toader.

Știrea inițială:

Tudorl Toader a scris, luni dimineaţa, pe pagina de Facebook că adevărul trebuie să fie scos la suprafaţă, indiferent dacă acesta este plăcut sau neplăcut.

"Arhiva SIPA - o pată pe obrazul justiţiei române! Plăcut sau neplăcut, adevărul trebuie să fie scos la suprafaţă. Primul pas - voi publica numele celor care au 'vizitat' arhiva, eventual şi numărul 'vizitelor' efectuate!", scrie Toader pe Facebook.

Ministrul Justiţiei a declarat vineri, la Iaşi, că arhiva SIPA sigur va fi desecretizată, menţionând totodată că, prin funcţia pe care o are, el poate desecretiza ceea ce este secret de serviciu. 'Arhiva SIPA sigur va fi desecretizată. Arhiva SIPA eu nu o cunosc, că nu am fost în ea. Probabil are informaţii pe toate palierele, pe toate nivelele. Ministrul Justiţiei poate desecretiza ce e secret de serviciu.

Ce este de competenţa Guvernului poate fi desecretizat prin hotărâre de Guvern. Dacă vor fi acolo şi secrete de stat, vor putea fi desecretizate numai la nivel de CSAT. Prin urmare, eu am citit tot istoricul şi toate regulamentele şi toate comisiile, toate evaluările referitoare la arhiva SIPA', a declarat Tudorel Toader. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel