Tudorel Toader, apel către procurori: Nu își doresc să vină la București

Tudorel Toader
Tudorel Toader

Ministrul Justiției, Tudorel Toader, face apel către procurori pentru a se înscrie la procedura de selecție pentru șefia DNA.

"Eu am făcut apel şi fac şi prin intermediul dumneavoastră, astfel cum am procedat când am declanşat procedura de selecţie pentru procurorul-şef de la DNA, să fie încurajaţi procurorii care îndeplinesc cerinţele legale, (...) care au abilităţi manageriale şi care îşi doresc această demnitate să se înscrie la procedura de ocupare a postului de procuror-şef DNA", a declarat Toader, la Ministerul Justiţiei, potrivit Agerpres.

El a adăugat că există mulţi procurori care îndeplinesc condiţiile pentru înscrierea la selecţie şi care sunt "ataşaţi valorilor constituţionale".

"Din totalul de procurori nu toţi îndeplinesc condiţiile legale. Poate unii nu îşi doresc să vină în Bucureşti să exercite această demnitate având, acolo la ei, la domiciliu, probleme care ţin de viaţa personală, care ţin de posibilităţile deplasării sau nu la Bucureşti. Prin urmare, sunt convins că avem foarte mulţi procurori care îndeplinesc această cerinţă legală. Sunt convins că procurorii în marea lor majoritate sunt ataşaţi valorilor de drept, sunt ataşaţi valorilor constituţionale şi îşi îndeplinesc misiunea pe care o au. E adevărat că am avut şi excepţii, probabil vom avea şi pe viitor, dar dorinţa este ca numărul celor care se abat de la statutul de magistrat pe care îl au să fie din ce în ce mai mic", a precizat Tudorel Toader.

Vezi și: Anca Jurma: Eu i-am găsit pe acești procurori în DNA

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel