Tudorel Toader, anunțul serii privind OUG. Mutare de ultimă oră

Tudorel Toader
Tudorel Toader

Tudorel Toader, ministrul Justiției, a declarat, miercuri seară, la România TV, că membrii Comisiei de la Veneţia au fost de acord cu OUG pentru Legile justiţiei şi că joi va trimite draftul la CSM pentru aviz, urmând ca, săptămâna viitoare, să fie adoptată ordonanţa.

„Am mers la Comisie cu mai multe soluții legislative prin care să fie preluate o parte din propunerile Comisiei de la Veneția. Nu azi i-am pus în fața unei coli de hârtie, le-am trimis un draft mai demult. (...) Am luat soluție cu soluție, am discutat cu argumente și contraargumente. 

Am avut șapte propuneri, toate șapte au fost agreate, au fost considerate ca fiind chiar necesare pentru evitarea unor disfuncționalități.

Care este actul normativ prin care putem corecta rapid cele trei Legi ale justiției? Ordonanța de Urgență. Comisia de la Veneția nu este foarte deschisă la OUG, dar nu e deschisă la ordonanțele care au rolul de a ocoli procedura parlamentară constituțională. În cazul acesta, este vorba despre preîntâmpinarea unor efecte mai puțin dorite, efecte care pot să rezulte din aplicarea celor trei legi. Asta este justificarea”, a spus ministrul Justiției.

„Voi face apel la CSM”

„Dânşii au agreat de comun acord, au exprimat agrementul pentru adoptarea unei OUG în sensul celor discutate. La plecare, le-am spus că eu mă exprim public cu privire la ceea ce am discutat. Ordonanța de Urgență, necesitatea ei, justificarea ei. Mâine trimit draftul la CSM, iar la începutul săptămânii următoare, voi face apel la CSM să dea un aviz cât se poate de repede și să poată fii adoptată ordonanța de urgență”, a declarat ministrul Tudorel Toader, la România TV, miercuri seară.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play
DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel