EXCLUSIV  Tudorel Toader, anunț despre Sebastian Ghiță. Ce spune Lucian Bolcaș

Roxana Neagu / 29 ian 2018 / 15:13 Salveaza PDF Comentarii
Sebastian Ghiță
Sebastian Ghiță

Tudorel Toader, ministru al Justiției, a făcut noi declarații despre Sebastian Ghiță. 

Cu toții știm că Sebastian Ghiță este în Serbia de peste un an. Deocamdată, nu sunt informații despre extrădarea sa, după cum confirmă Tudorel Toader. 

”Nu este nimic nou decât că Ministerul Justiției a transmis toate documentele solicitate de instanța din Serbia. Ministerul Justiției poate doar să solicite. În luna martie, am stabilit o întalnire cu ministra Justiției din Serbia, discutăm problemele de colaborare judiciară bilaterală” a spus ministrul Tudorel Toader. 

Procedura extrădării dintr-o țară fără acord în acest sens cu România

Avocatul Lucian Bolcaș a vorbit, pentru DCNews, despre procedură, în contextul fugii lui Radu Mazăre. Atunci, avocatul ne-a explicat că procedura este următoarea: ”Urmează emiterea unui mandat internațional pentru că, în condițiile în care va fi într-o țară în care există mandat de extrădare, să se procedeze în consecință. Nu se poate conta pe stabilitatea lui în acea țară, deci este obligatoriu emiterea unui mandat internațional. În acest condiții, se va începe urmărirea sa. Cu o țară cu care nu avem tratat de extrădare, pot exista numai discuții la nivel guvernamental și înțelegeri amiabile care țin de o procedură administrativă și nu judiciară”. 

Avocat a precizat, întrebat fiind, că pentru această procedură administrativă nu există termen. ”Dacă nu se ajunge la o înțelegere și nu părăsește teritoriul acelei țări, îl așteptăm cu interes”, a mai spus avocatul atunci pentru DCNews

[citeste si]

Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2020 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.27