Tudorel Toader: Am găsit o judecătoare care avea 17 ani de detaşare

Tudorel Toader
Tudorel Toader

Ministrul Tudorel Toader a declarat, luni seară, că a găsit la Ministerul Justiţiei, atunci când a preluat acest portofoliu, o judecătoare care avea 17 ani de detaşare în instituţie, iar aceasta i-a spus că 'nici nu mai ştia să judece'.

'Când am venit ministru al Justiţiei, anul trecut, aveam mulţi judecători şi procurori detaşaţi la Ministerul Justiţiei. Oameni minunaţi, pe unii îi cunoşteam, făcuseră Facultatea de Drept la Iaşi, aveau funcţii în Ministerul Justiţiei, mulţi dintre ei depăşiseră cu mult cei şase ani maxim pentru detaşare, alţii erau sub condiţiile legale pentru a fi la Ministerul Justiţiei. Era o domnişoară judecător care venea de la Judecătorie şi avea salariul la nivelul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie. O altă doamnă judecător avea 17 ani de detaşare, deşi legea spunea şase ani. I-am adunat pe toţi, le-am apreciat pegătirea profesională pe care o aveau, le-am spus că statul are nevoie de procurori şi judecători foarte bine pregătiţi cum erau dânşii şi, prin urmare, le încetez detaşarea, să se ducă fiecare la locul lui de unde a venit. O doamnă judecător, respectabilă de altfel, zice: 'domnule ministru, eu de 17 ani sunt detaşată şi nici nu mai ştiu să judec. Zic: 'vine vacanţa judecătorească, vă antrenaţi şi intraţi în ritmul actului de justiţie, a spus Tudorel Toader la Antena 3.

Deficiența Ministerului Public

Toader a explicat că o deficienţă a Ministerului Public este numărul mare de procurori detaşaţi sau delegaţi la alte parchete. 'O deficienţă a Ministerului Public este şi aceea că avem mulţi procurori detaşaţi sau delegaţi. Ei sunt titulari la o anumită unitate de parchet şi cel care este abilitat să facă delegarea, detaşarea, îl mută în altă parte, dar de regulă la o instanţă sau parchet de rang superior. În ordonanţa de urgenţă de astăzi este un articol care spune că procurorii care la data intrării în vigoare a prezentei ordonanţe îşi desfăşoară activitatea în alte parchete decât unde sunt titulari vor rămâne în funcţie în cadrul acelui parchet numai dacă îndeplinesc condiţiile din lege', a precizat ministrul.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel