EXCLUSIV  Tudorache, anunț despre o linie de metrou: Nu vom avea legătura până la Campionatul European 2020

Metrou
Metrou

Primarul sectorului 1, Daniel Tudorache, a declarat, la Interviurile DC News, că nu crede că vom avea o linie de metrou care să lege Capitala de aeroportul Otopeni până la optimile Campionatului European de Fotbal ce se vor disputa la București.

Primarul s-a arătat pesimist în ceea ce privește posibilitatea Metrorex de a construi o legătură de metrou cu aeroportul în condițiile în care aceste lucrări progresează extrem de greu în alte zone. Edilul a reamintit și faptul că Primăria Capitalei a cerut de la guvern administrarea metroului dar i-a fost refuzată.  "Știți că trebuia să avem o legătură de metrou cu Aeroportul Otopeni până la campionatul din 2020. Eu nu cred că vom avea până atunci o astfel de legatură. Pe timpul lui Ceaușescu puteai construi foarte repede, acum… Cred că era mai simplu să avem o linie suspendată până la aeroport. Există o linie de cale ferată pe care ar trebui să o adaptăm pentru metrou pentru că avem linie până la Străulești. Metroul iese acolo la suprafață și ar trebui făcută o legătură de acolo dar… nu cred ca se va face. Primăria Capitalei a solicitat, cum e în toată lumea, ca metroul să fie trecut la administratia locală dar nu s-a întâmplat", a spus Tudorache.

Se ridică doar mașinile parcate ilegal în jurul parcărilor

Tudorache a lămurit și chestiunea ridicatului mașinilor parcate ilegal și a asigurat locuitorii sectorului 1 că urmărește sancționarea doar a celor care parchează într-o anumită rază în jurul parcărilor de tip "park and ride". "Mă întreabă foarte mulți dacă ridic mașini. Acolo unde voi avea o parcare, pe o rază de 400 de metri voi ridica mașinile parcate ilegal. De exemplu, va fi o parcare mare în zona Doi Cocoși și nu ar trebui să se parcheze ilegal în acea zona."

Parcări de 10.000 de euro la 1,lei/oră

Primarul a explicat că este rolul primăriei să subvenționeze construcția de parcări și că prețul de închiriere al acestora trebuie să reflecte posibilitățile cetățenilor. "Vorbeam cu diversi cetățeni. Ca să faci un loc de parcare, construcția lui poate ajunge și la 10.000 de euro dacă se fac din acestea moderne cu lift. Vă dați seamna că sunt cetățeni care au mașini de 8.000 de euro și tu îi oferi un loc de parcare de 10.000 de euro. Vă dați seama ca totul este subvenționat de primărie, că nu e rentabil pentru privați să construiască parcări. În Europa un loc de parcare este și 8 euro/ora. Noi nu putem pune aceste prețuri, la noi e 1,5 lei/ora", a adăugat Tudorache.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel