Tudor Tim Ionescu (ALDE): Cerem explicații despre împărțirea paturilor de la ATI între bolnavii COVID-19 și non COVID

Tudor Tim Ionescu
Tudor Tim Ionescu

Tudor Tim Ionescu, secretarul general adjunct al ALDE și consilier general al municipiului București, cere Guvernului și ministerului Sănătății să precizeze de urgență, public, care este numărul de paturi ATI care sunt destinate bolnavilor de COVID-19 la nivel national, și care este numărul de paturi ATI care sunt destinate bolnavilor non COVID-19.

”Avem nevoie de explicații, nu de povești! Pe 11 aprilie, într-un articol publicat de Știrile Pro TV, ni se spunea că în România sunt, potrivit oficialilor, cam 2.600 de paturi de urgență, adică paturi pentru ATI. Și că cele mai multe sunt în București – 1200, și peste 1.400 sunt în tot restul țării, cele mai multe la Cluj, Iași și Timișoara. Pe 17 iulie, tot anul acesta, dl Arafat ne spune că, citez : ”Spitalele de terapie intensivă care primesc pacienți infectați cu COVID-19 nu mai au loc de terapie: Matei Balș, Marius Nasta, Ana Aslan, nu mai au locuri. Dacă apare un caz, îl vom muta în afara Bucureștiului.”

Pe  18 iulie, conform datelor oficiale, la ATI sunt internați 280 de pacienți. Iar aceștia sunt în toată țara.
Așadar, care e realitatea? Pentru că a spune că în București, spre exemplu, toate paturile de la ATI sunt ocupate de pacienți cu alte afecțiuni e complet deplasat.

Nu contestă nimeni existența virusului sau faptul că situația este una grea, dar avem nevoie să cunoaștem datele reale, pentru că lucrurile pe care ni le spun reprezentanții Guvernului se cam bat cap în cap de cele mai multe ori!
Pe cine ajută panica asta? Pe români nu, economia nu, românii care vor să plece în străinătate, nu! Poate doar pe dnii Iohannis și Orban care, în spatele crizei, trag sfori politice și, mai ales, bănoase!”, spune Tudor Tim Ionescu într-un mesaj postat pe pagina sa de socializare.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel