Tudor Pendiuc, primarul municipiului Pitești, suspendat din funcție

Prefectul județului Argeș, Mihail Oprescu, a anunțat joi că a semnat ordinul de suspendare din funcție a primarului municipiului Pitești, Tudor Pendiuc, arestat preventiv în urmă cu aproape două luni și jumătate, într-un dosar de corupție instrumentat de DNA.

"În urma comunicării de către instanță a faptului că domnul primar este în stare de arest, a fost semnat ordinul de suspendare a acestuia din funcție. Ordinul a fost comunicat atât Consiliului Local Pitești, Primăriei Pitești, cât și celorlalte instituții abilitate", a declarat prefectul Mihail Oprescu, potrivit Agerpres.

Ordinul prefectului a intrat în vigoare de la data semnării, respectiv 20 ianuarie 2015.

Atribuțiile primarului Tudor Pendiuc au fost preluate, încă din 25 noiembrie 2014, de viceprimarul Cornel Ionică, conform unei hotărâri adoptate de Consiliul Local (CL) Pitești.

Pe ordinea de zi a ședinței extraordinare a CL Pitești, convocată de celălalt viceprimar al municipiului, Laurențiu Zidaru, și care s-a desfășurat marți după-amiază, s-a aflat un singur proiect de hotărâre, privind "exercitarea temporară a atribuțiilor conferite prin lege primarului de către un viceprimar". Viceprimarul Cornel Ionică a fost singurul care a candidat pentru preluarea temporară a atribuțiilor primarului, fiind ales de consilierii locali cu majoritate de voturi.

Primarul Tudor Pendiuc a fost arestat preventiv pe 7 noiembrie 2014, fiind acuzat de luare de mită și abuz în serviciu cu consecințe deosebit de grave și în formă continuată.

DNA. Tudor Pendiuc, acuzat că ar fi prejudiciat bugetul Piteștiului cu 5 milioane de euro

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel