EXCLUSIV  Tudor Ionescu, despre circul care a scos elefantul pe străzi: Să intervină

Tudor Ionescu, inițiatorul legii cu privire la interzicerea folosirii animalelor în spectacole de circ, a criticat în termeni duri modul în care a fost chinuit un elefant pe străzile din Sighetu Marmației.

Tudor Ionescu, consilier general al ALDE, a explicat pentru DC News cine poate interveni în cazul circului care s-a promovat în Sighetu Marmației prin plimbarea într-un camion deschis a unui elefant. Oamenii de pe străzi au filmat evenimentul, iar acum mai multe asociații au depus deja plângere. "Este și ilegal și imoral. Nu este ilegal pentru că ar fi dată legea cu privire la interzicerea utilizării animalelor în circuri pentru că aceste circuri ambulante care sunt afectate și ele de această lege, pe care trebuie să o respecte, au început să facă un tertip tehnic și anume, nu folosesc animalele sălbatice în cadrul spectacolului de circ și le folosesc pentru promovare. Ei se folosesc de aceste animale ținute în captivitate în condiții improprii și suspuse la o oboseală foarte mare din cauza drumului pe care trebuie să îl parcurgă" a declarat Tudor Ionescu.

Cine îi scanționează

"Există o lege a protecție a animalelor care este în mod evident încălcată în acest moment cu privire la aplicarea de rele tratamente și de maltratare a animalelor pentru că un animal nu trebuie să fie transportat pe un camion.(...) Un elefant este un animal sălbatic, un animal care nu se transportă pe stradă pe un camion, ci se transportă într-o cușcă de anumite dimensiuni. Este clar că din punct de vedere tehnic ei nu pot justifica că ar transporta acel animal din punctul A în punctul B. Poliția națională are tot temeiul să intervină, din punctul meu de vedere", a mai spus consilierul general ALDE al municipiului București.  

Citește și Circ promovat cu elefantul viu, în camion, prin oraș (video)

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel