Urmărește emisiunea live


Tudor Gheorghe, acuzat de propagandă comunistă, a izbucnit în râs la acuzele lui Caramitru și Funeriu

Maestrul Tudor Gheorghe a răspuns atacurilor venite din partea lui Andrei Caramitru și Daniel Funeriu, într-un interviu acordat lui Mihai Gâdea, la Antena 3.

Întrebat de Mihai Gâdea despre acuzele lui Andrei Caramitru și Daniel Funeriu, potrivit cărora ar face propaganda comunistă, Tudor Gheorghe a izbucnit în râs:

'Am de făcut lucruri atât de importante încât nici nu am vrut să vorbim, nici să aducem vorbă în emisiune despre ce s-a întâmplat. Nici nu aș fi venit, dat argumentele tale, trei mi-ai spus la telefon, de ce trebuie să vin să stăm de vorbă, și mi-au plăcut foarte tare, că publicul, fanii mei au dreptul să știe poziția mea, ei chiar iubindu-mă (...) Sunt târșit de asemenea lucruri. Nu uita că am mai fost făcut comunist pentru că nu m-am dus să cânt cu Golaniada în aer liber, în Piața Universității. Le-am explicat de ce nu cânt în aer liber. Eu nu știu să cânt pe stadioane, nu cânt la festivalul berii și la altele asemenea. Nu! Eu mă duc într-o sală de spectacole îmbrăcat civilzat, de obicei, în smoking, în fața unui public plătitor, elegant îmbrăcat, care urmărește un gest artistic real. O viață întreagă nu am coborât ștacheta! Nu am făcut niciun compromis cu viața și arta mea!' a punctat Tudor Gheorghe.

'Când apare un lucru frumos, ei trebuie să îl murdărească!' 

'Când apare un lucru frumos, ei trebuie să îl murdărească! Nu vorbesc despre mine, pot să pună toate zoaiele pe mine. Pe Eminescu l-au făcut zob. Au zis să terminăm cu acest monstru, care ne trage în jos evoluția! Au scris și despre Mihai Eminescu. Mai ai vreun comentariu? Atât mă rog! Doamne, dă-le minte ca să înțeleagă drumul firesc al vieții! Să încerce să vadă, să caute latura bună! Mai greșește omul, nu zic că sunt perfect! Nimeni nu e perfect! Se poate să mai răbufnim într-o direcție greșită, dar dacă ești un om normal, când vezi că a greșit, nu te apuci să îl faci zob! Dimpotrivă!' a declarat Tudor Gheorghe.

VEZI ȘI Tudor Gheorghe, atacat. Dan Puric: Face parte din demnitatea acestui popor! Îl lăsăm singur?

(...) Mi s-a spus că fac spectacole prea elevate, că trebuie să mă cobor la public! NU! Este o falsă idee! Artistul nu trebuie să se coboare la public. Artistul trebuie să lupte, să ridice publicul la nivelul înțelegerii lui! Altminteri, te pierzi! (...) Ce a venit acum (n.r atacurile la adresa sa) a trecut la fel ca celelalte! Am primit numeroase mesaje de încurajare, să nu mă las! Sunt artiști sensibili, care pot să fie debusolați după asemenea atacuri! La mine nu au avut niciun efect! (...)

'Sunt un naționalist în cel mai bun sens al cuvântului!'

'Sunt un naționalist în cel mai bun sens al cuvântului! Voi apăra acuratețea și puritatea limbii române! Țin la tradițiile acestui popor! Vreau, din tot sufleul, să nu dispară, hora, sârba și  învârtita! Acestea sunt lucrurile, care ne leagă ca nație! Vezi tu, mai naționaliști ca grecii sau francezii....eu sunt așa ca ei! Eu țin la țara aceasta, în acest sens! Ei își permit să dea o lege care spune că dacă nu cunoști dansul lor popular, nu iei bacalaureatul!' a menționat rapsodul.

'Acestea ne țin uniți!'

'Haideți, fraților, la învățământ, când ajunge cineva ministru al Educației, să zică așa: O oră pe săptămână, dans popular! Să se învețe, în toate școlile din țară, din clasa I și până în  clasa a 7-a! Trei dansuri! O horă, o sârbă, o învârtită! Vei avea Moldova, Țara Românească și Transilvania! (...) Eu mă uit acum la Hora Unirii. Ai văzut cât de jenant se mișcă când se joacă Hora Uniri la Iași?! Toți! Din acest motiv sunt naționalist! Eu vreau ca acest popor să fie unit, legat prin limbă, tradiții, obiceiuri și jocuri. Acestea ne țin uniți!' a spus maestrul Tudor Gheorghe. Acesta a mai adăugat că are o relație excelentă cu Ion Caramitru și că este un om iertător, nu poate urî pe nimeni, cu referire la Andrei Caramitru.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel