Tudor Chiuariu, cercetat în dosarul retrocedărilor ilegale

Tudor Chiuariu este cercetat în dosarul retrocedărilor ilegale, același în care Viorel Hrebenciuc și Ioan Adam sunt în arest preventiv, potrivit unor surse judiciare citate de B1 Tv.

Conform sursei citate, fostul ministru ar fi fost audiat la DNA Brașov și este cercetat pentru fapte de corupție. În cazul său s-ar fi dispus control judiciar.

Tudor Chiuariu nu a putut fi contactat de redacția noastră pentru comentarii.

Mediafax notează că liberalul este urmărit penal după ce ar fi cerut două milioane de euro pentru a interveni la prefectul de Bacău ca să rezolve situația privind retrocedarea a peste 43.000 de hectare de pădure.

În ianuarie 2014, fostul ministru al Justiției a fost condamnat de către Înalta Curte la trei ani și jumătate de închisoare cu suspendare în dosarul "Poșta Română". "Dreptatea a fost înfrântă de o hotărâre dată fără probe și fără bază legală", a reacționat atunci Tudor Chiuariu.

Vosganian și Chiuariu, invitați să părăsească PNL

Social-democrații Ioan Adam și Viorel Hrebenciuc se află în arest preventiv în dosarul retrocedărilor.

Potrivit anchetatorilor, începând din aprilie 2013, Viorel Hrebenciuc, împreună cu deputatul Ioan Adam, cu Paltin Gheorghe Sturdza şi Dan Costin Bengescu, a constituit şi coordonat un grup, care a fost sprijinit ulterior şi de alte persoane, ce urmărea să obţină venituri prin oferire de mită, cumpărare de influenţă sau folosirea nelegală a influenţei, pentru a urgenta punerea în posesie şi eliberarea titlului de proprietate, precum şi vânzarea rapidă a terenului forestier în suprafaţă de 43.227 de hectare, dobândit prin hotărârea judecătorească din 2012 de la Tribunalul Covasna.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel