Tudor Barbu: L-am sunat IMEDIAT pe Chirieac când am văzut. FABULOS!

FOTO AGERPRES
FOTO AGERPRES

Jurnalistul Tudor Barbu l-a sunat, în direct la B1TV, pe Bogdan Chirieac, după un editorial pe care analistul politic l-a publicat pe DC News.

Editorialul "Chirieac: Se spune că e cea mai mare criză din istorie. Va fi foamete și în România", publicat pe DC News, l-a făcut pe jurnalistul Tudor Barbu să-l sune, în direct la B1TV, pe Bogdan Chirieac, pentru a comenta cele spuse în articol. 

"Această propoziţie, 'va fi foamete şi în România', m-a determinat să-l sun pe prietenul meu Bogdan Chirieac. Foarte tare şi fotografia! Fotografia e din perioada '28-'30. Fabuloasă! Uitaţi-vă la mâinile lor, la foamea, la necazul lor. Ce au ales aici Chirieac şi ai lui e exact fotografia care spune mai mult decât o mie de cuvinte!", a declarat Tudor Barbu.

Chirieac: "Stând acasă, oamenii nu vor mai avea bani pentru mâncare!"

"Problema nu se pune că România nu va avea resurse alimentare, ci vom avea o mare problemă cu oameni care, stând în casă, nu vor mai avea bani pentru mâncare. România nu-şi permite să ţină - şi văd că preşedintele a ţinut seama de lucrul ăsta, că ne-a anunţat deja în legătură cu 15 mai - oamenii în casă luni de zile şi să aibă în continuare bani. Nu avem această putere financiară. 

Fiindcă ai vorbit despre sistemul bancar... după ce s-a prăbuşit sectorul energiei cu petrolul în frunte, după ce s-au prăbuşit o mulţime de alte industrii la rând, vine cea financiar-bancară, fireşte. Că toate afacerile astea sunt cu bani din bănci. Băncile aveau de încasat sume mari de bani, ei finanţau achiziţia de petrol, automobile, vacanţe. Nu mai primesc banii şi probabil că multe bănci din lume sunt în ceea ce se cheamă 'default'. Şi atunci guvernele intervin", a declarat Bogdan Chirieac pe această temă.

"Oamenii să aibă bani de pâine"

"Adevărul este că 1,2 milioane de oameni azi, în România, fie sunt în şomaj tehnic fie - în cazul a 200.000 de persoane - li s-au încheiat contractele de muncă. Aceşti oameni simt că vor trebui să dea rate la bancă - bine, ele acum sunt amânate prin hotărâre de Guvern - dar la un moment dat ele vor trebui returnate. Problema este că nu au de unde, băncile vor avea credite neperformante. Ideea este ca decidentul politic, şi aici mă bazez pe preşedintele Klaus Iohannis, să obţină credite cu dobândă cât mai apropiată de zero - uită de deficitul bugetar - luăm credite şi găsim modalităţi potrivite de injectare a banilor în economie. Cred că primul lucru la care trebuie să se angajeze guvernanţii din această ţară este ca oamenii să aibă o pâine pe masă, să aibă bani de pâine!", a mai declarat Bogdan Chirieac.

"Te iubesc, Bogdane! Rar mă aude lumea spunând asta. Îl iubesc pe Chirieac! Fix aşa vă spun şi eu, şi  DC News! Pâinea, agricultura, sunt prioritare!", a replicat moderatorul B1TV, Tudor Barbu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel