Trupele speciale au băgat spaima în mai mulți locuitori. Operațiune spectaculoasă în Bihor / VIDEO

Trupele speciale au băgat spaima în mai mulți locuitori. Operațiune spectaculoasă în Bihor  /  Sursă foto: Captură Facebook
Trupele speciale au băgat spaima în mai mulți locuitori. Operațiune spectaculoasă în Bihor / Sursă foto: Captură Facebook

Locuitorii din mai multe sate ale județului Bihor au intrat în panică după o operațiune spectaculoasă a trupelor speciale.

Zeci de jandarmi montani şi luptători ai Grupei de Acţiuni Speciale din Jandarmeria Bihor au descins marţi, pe un platou din Sudrigiu, dar şi în zona Padiş, iar două elicoptere au survolat permanent zona, stârnind panică printre locuitorii din zonă.

Este vorba despre un stagiu de pregătire a Grupei de Acţiuni Speciale din Jandameria Bihor, respectiv a jandarmilor montani din Stâna de Vale şi din Padiş, realizat cu instructori din cadrul Inspectoratului General de Aviaţie al MAI, ISU Crişana şi de la Centrul de pregătire din Sinaia al Jandarmeriei, care, însă, nu a fost anunţat public, aşa că sătenii din Pietroasa şi Sudrigiu de pildă, au fost convinşi că în zonă a avut loc un accident grav, unii vorbind chiar de explozii cu morţi şi răniţi. 

"Este un exerciţiu de pregătire care se întinde pe 3 zile, la care participă 40 de jandarmi de la Grupa de Acţiuni Speciale şi jandarmii montani. Noi am anunţat Primăria Rieni şi pe colaboratorii noştri despre acţiune. Nu s-au folosit efecte speciale, mai ales că o parte din exerciţii se desfăşoară în arie naturală protejată", explică purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei Bihor, locotenent Valeriu Macovei.

Luptătorii Grupei de Acţiuni Speciale din Jandameria Bihor participă la exerciţii complexe, simulări de asalt cu elicopter, tehnici de coborâre în rapel şi intrări în dispozitive de luptă, în timp ce colegii lor de la Grupele de jandarmi montani sunt pregătiţi să intervină cu elicopterul pentru a salva persoane rănite şi blocate în zone greu accesibile.

"Sunt pregătiţi să realizeze toate procedurile necesare pentru salvarea victimelor, cum să coboare în rapel, să pregătească targa, persoana rănită, să o poată extrage în siguranţă", spune ofiţerul.

La exerciţii participă două elicoptere, unul al SMURD şi unul al Jandarmeriei.

"Exerciţiile sunt făcute în aşa fel încât să fie cât mai aproape de realitate, cât mai eficiente. Sperăm să nu se strice vremea, să putem continua exerciţiile", a mai declarat Macovei, potrivit eBihoreanul.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel