Trupele americane vor ajunge în curând în Europa de Est, anunță Joe Biden

Sursă foto: Pexels
Sursă foto: Pexels

Președintele Statelor Unite, Joe Biden, a spus că în curând unii soldați americani vor sosi în Europa de Est.

Joe Biden a afirmat vineri că va trimite "în curând" un număr mic de soldaţi americani în Europa de Est, pe fondul tensiunilor cu Moscova din cauza Ucrainei, potrivit Agerpres. „Voi trimite în curând trupe americane în Europa de Est şi în ţările NATO. Nu foarte mult”, le-a declarat preşedintele american jurnaliştilor la coborârea din avion, după o vizită în statul Pennsylvania (est).

Statele Unite au plasat deja în alertă 8.500 de militari pentru a întări NATO. Joe Biden a spus, însă, şi a repetat că nu se pune problema trimiterii de trupe americane în Ucraina, care nu este membră a alianţei militare.

Trimiterea de trupe în ţări est-europene ar fi un mijloc suplimentar de presiune asupra preşedintelui rus, Vladimir Putin, despre care americanii cred că ar putea ataca Ucraina în cursul lunii februarie.

Rusia a trimis rezerve de sânge la granița cu Ucraina

Rusia a trimis rezerve de sânge și alte materiale medicale la granița cu Ucraina. Doi oficiali americani au declarat, pentru Reuters, că acesta este un indicator-cheie cu privire la pregătirile militare pe care le face Moscova, citează Digi24.

Indicatorii concreți, precum rezervele de sânge, ar fi esențiali pentru a determina dacă Moscova se pregătește să invadeze Ucraina, asta dacă Vladimir Putin o va decide.

Această informație, cu privire la trimiterea rezervelor de sânge la granița Ucrainei, dă mai mult greutate avertismentelor lansate de Statele Unite ale Americii cum să Rusia lui Putin s-ar pregăti pentru o nouă invazie a Ucrainei. Peste 100.000 de militari ruși sunt la granița Rusia - Ucraina. Prima dată, Moscova invoca un exercițiu militar. 

Pentagonul are informația conform căreia Rusia a trimis ”suport medical” în zona de frontieră

”Nu garantează că va avea loc un alt atac, dar nu recurgi la un atac dacă nu ai astfel de rezerve” spune Ben Hodges, fostul comandant al trupelor SUA în Europa, despre rezervele de sânge trimise la granița cu Ucraina. Cei trei oficiali americani care au vorbit despre proviziile de sânge au refuzat să spună exact când anume au detectat SUA trimiterea acestora către trupele din apropierea Ucrainei. Cu toate acestea, doi dintre ei au spus că s-a întâmplat în ultimele săptămâni.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel