Trupe americane în Marea Neagră. Secretarul Apărării SUA a dat ORDINUL

foto ilustrativ
foto ilustrativ

SUA intenţionează să suplimenteze capacităţile militare din Marea Neagră, a anunţat secretarul Apărării Mark Esper. 

Pe 29 iulie, Secretarul Apărării, Mark Esper, a anunțat noi schimbări de poziție ale trupelor americane care sunt staționate în Europa, modificări ce vor duce la peste 10.000 de soldați să se întoarcă în Statele Unite din bazele din Germania, urmate de o relocare a personalului militar în Polonia și Mons, Belgia. În timp ce mare parte a atenției din mass-media s-a concentrat pe redistribuirea forțelor din Europa înapoi în Statele Unite, SUA a luat o nouă decizie strategică care va duce la o prezență militară crescută în noua zonă de interes maxim pentru NATO: Marea Neagră.

Brigadă în Marea Neagră 

Mark Esper a anunţat că în Marea Neagră va fi trimisă o brigadă a SUA. Aceasta va fi prima desfăşurare semnificativă de forţe militare americane în regiune. 

„Uitați-vă la ce facem. Ce facem este să mutăm forțele din Europa centrală – Germania, unde erau staționate de la Războiul Rece, de când ne-am deplasat acolo la începutul anilor ’80, iar acum ne mutăm – urmăm, în multe privințe, granița de est, unde se află cei mai noi aliați ai noștri. Așadar, în regiunea Mării Negre… Acesta este motivul pentru care este o structură strategică care îmbunătățește disuasiunea, consolidează aliații, îi asigură.“, a declarat Mark Esper, conform truestoryproject.ro. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel