EXCLUSIV  Trumpiștii nu au fost primii care au ocupat Congresul SUA. Cum au fost incendiate Capitoliul și Casa Albă

Ocuparea Capitoliului de către susținătorii președintelui în exercițiu Donald Trump nu a fost o premieră în istoria Statelor Unite ale Americii.

A fost însă pentru prima oară când Congresul a fost ocupat de cetățeni americani. Incidentul este extrem de grav în contextul în care SUA reprezintă la ora actuală cea mai solidă democrație din lume. 

Data de 6 ianuarie 2021 va rămâne una de tristă amintire pentru democrația americană. Mii de susținători ai lui Donald Trump au dărâmat barierele de securitate și au forțat intrarea în Congresul SUA, unde congresmenii s-au reunit pentru a valida oficial victoria electorală a democratului Joe Biden.

Înainte cu câteva ore de incidente, Donald Trump a participat la protestul „Salvați America”, desfășurat în fața Casei Albe, unde a reiterat poziția sa cu privire la fraudarea alegerilor. Ulterior, protestatarii au forțat barierele de securitate pentru a pătrunde în Congres. Trump a revenit și le-a cerut celor prezenți la Capitoliu să evite violența. Situația este una fără precedent în istoria Statelor Unite ale Americii.

1814, anul în care pentru prima și singura dată în istorie Washingtonul a căzut și a fost ocupat de o putere militară străină

Fără precedent pentru că e prima oară când Capitoliul este ocupat de cetățeni americani. Dar Congresul SUA a mai fost ocupat în trecut, în urmă cu două secole, după căderea Washingtonului, când atât Capitoliul, cât și Casa Albă au fost incendiate.

Povestea noastră începe în anul 1812 când a avut loc unul dintre războaiele ...

CITEȘTE CONTINUAREA POVEȘTII PE DEFENSE ROMANIA ȘI VEZI CUM ȘI DE CĂTRE CINE AU FOST INCENDIATE CASA ALBĂ ȘI CAPITOLIUL SUA, DUPĂ CE WASHINGTONUL A FOST OCUPAT PENTRU PRIMA ȘI SINGURA OARĂ ÎN ISTORIE, DE O PUTERE MILITARĂ STRĂINĂ

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel