EXCLUSIV  Trump vs. Merkel. Culisele celei mai controversate mişcări. Generalul Grumaz: Acest lucru nu vi l-au spus cei responsabili!

Generalul (r) Alexandru Grumaz a explicat, în emisiunea "Pe Plan Extern", care este momentul în care s-a decis retragerea celor aproximativ 11.000 de militari americani din Germania, mişcare care, în unele medii, este privită ca şi consecinţă a unor tensiuni între Donald Trump şi Angela Merkel. 

Amintim că SUA vor retrage aproximativ 11.500 de soldați americani din Germania. Aceștia urmează să fie dislocați în alte părți ale Europei.

"Sunt lucruri pe care cei responsabili să vi le spună nu le spun: toate operaţiunile care se desfăşoară, la ora actuală, pe flancul estic, inclusiv retragerea trupelor americane, a celor 11.000 de militari din Germania, relocarea lor, reaşezarea comandamentelor, plecarea Comandamentului european american din Germania în Belgia, relocarea Comandamentului american pentru Africa – nu se ştie deocamdată unde, aducerea unei escadrile americane în Italia, toate acestea au plecat din anul 2003.

Deci să nu creadă cineva că preşedintele Donald Trump s-a supărat pe cancelarul Angela Merkel şi dintr-o dată a zis: ‚gata, retragem trupele din Germania!’ Asta este o poveste! Donald Trump nu face altceva decât să respecte strategia dură a republicanilor", a explicat, în cadrul emisiunii "Pe Plan Extern" de la DC News TV, generalul Grumaz.

Donald Trump a atacat în mai multe rânduri Germania, cea mai mare economie a Europei, precizând că Berlinul refuză să aitngă pragul de 2% din PIB pentru apărare, asta deși achită Rusiei sume uriașe pentru energie iar America protejează militar Germania.

VIDEO: 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel