Trump, vizită în România. Anunțul lui Iohannis

Andrei Itu / 04 dec 2019 / 10:37 Salveaza PDF Comentarii
 Reuniune NATO la Londra - Klaus Iohannis  la recepţiile oferite de către regina Elisabeta a II-a şi de premierul Marii Britanii, Boris Johnson
Reuniune NATO la Londra - Klaus Iohannis la recepţiile oferite de către regina Elisabeta a II-a şi de premierul Marii Britanii, Boris Johnson

Klaus Iohannis a făcut noi declarații la reuniunea NATO de la Londra despre vizita lui Donald Trump în România.

Klaus Iohannis a fost întrebat de jurnaliști dacă a reiterat invitația adresată lui Donald Trump de a vizita România. Președintele Iohannis a răspuns astfel:

'Da, cu siguranță! Sunt mulțumit că avem aceste ocazii de a discuta formal și informal, precum am avut ocazia aseară la recepția de la Palatul Buckingam. Acum trebuie să vedem lucrurile cu pragmatism. Președintele Donald Trump e în campanie electorală și nu putem să ne așteptăm la o vizită în România înainte de alegeri, dar probabil după.' a spus Klaus Iohannis.

Miercuri, Klaus Iohannis participă la reuniunea NATO la nivel înalt de la Londra, unde va fi adoptată o declaraţie publică succintă, cu caracter strategic, care va acoperi principale progrese şi preocupări la nivel aliat. De asemenea, liderii aliaţi aprobă un pachet de documente pe teme relevante pentru rolul NATO în actualul context internaţional.

Din delegaţia României la reuniunea NATO fac parte şi ministrul Apărării, Nicolae Ciucă, şi şeful Statului Major al Apărării, Daniel Petrescu. Potrivit Administraţiei Prezidenţiale, reuniunea are loc în contextul împlinirii a 70 de ani de la fondarea Alianţei Nord-Atlantice, iar alături de momentele cu caracter ceremonial, programul va include o sesiune de lucru, în cadrul căreia liderii aliaţi vor discuta priorităţile NATO în actualul context internaţional de securitate şi deciziile necesare în vederea continuării procesului de adaptare a Alianţei.

Amintim faptul că marţi, preşedintele Iohannis a luat parte la recepţiile oferite de către regina Elisabeta a II-a şi de premierul Marii Britanii, Boris Johnson, în onoarea şefilor de stat şi de guvern care vin la reuniunea NATO.

Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.24