Trump TAIE banii pentru Pakistan: 33 de miliarde în 15 ani: Ne-au luat drept IDIOȚI

"Statele Unite au acordat în mod stupid 33 de miliarde de dolari ajutor Pakistanului în ultimii 15 ani, iar ei nu ne-au oferit în schimb decât minciuni şi înşelăciune, luându-i drept idioţi pe liderii noştri", a scris preşedintele SUA, în postarea sa pe Twitter puţin după ora 07.00 (13.00 GMT).

"Ei adăpostesc terorişti pe care noi îi vânăm în Afganistan, fără mare ajutor. Gata!", a atras atenţia Trump.

Cotidianul New York Times a relatat săptămâna trecută că administraţia Trump ia în considerare foarte serios posibilitatea de a nu mai oferi un ajutor de 255 de milioane de dolari al cărui transfer a fost deja amânat, spunând că Pakistanul nu face suficient pentru a combate grupările teroriste care se află pe teritoriul său.

Relaţiile dintre SUA şi Pakistan, deja în dificultate din timpul administraţiei Obama, care denunţa de asemenea atitudinea ambiguă a Islamabadului, în special faţă de rebelii talibani din Afganistan împotriva cărora SUA luptă de la sfârşitul lui 2001, s-au degradat şi mai mult de la venirea lui Donald Trump la Casa Albă.

Trump a ameninţat încă din decembrie că nu va mai oferi ajutor Pakistanului. "Oferim sume enorme în fiecare an Pakistanului. Trebuie ca şi ei să ne ajute", a spus Trump la prezentarea strategiei sale de securitate naţională, conform Agerpres.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel