Trump spune că va opri Iranul să dezvolte bombe nucleare printr-o intervenţie militară

Donald Trump
Donald Trump

Donald Trump a avertizat, marţi, că ar putea recurge la o intervenţie militară pentru a opri Iranul să fabrice arme nucleare.

Întrebat într-un interviu acordat publicaţiei Time dacă va declanşa o intervenţie militară împotriva Iranului din cauza ambiţiilor nucleare ale Teheranului sau pentru protejarea accesului în Golful Persic, Donald Trump a răspuns: "Categoric, aş interveni în cazul armelor nucleare, dar las un semn de întrebare pentru cealaltă variantă".

Donald Trump a minimizat importanţa strategică a Golfului Oman, unde au avut loc atacuri asupra unor petroliere. "Alte zone primesc cantităţi mari de petrol de acolo. Noi primim foarte puţin. Am înregistrat progrese uriaşe în ultimii doi ani şi jumătate în materie de energie. Au fost construite oleoducte, iar acum suntem exportatori de energie. Deci, nu mai suntem în poziţia în care eram faţă de Orientul Mijlociu, unii spuneau că eram activi acolo pentru petrol", notează Mediafax.

Preşedintele Donald Trump a decis retragerea SUA din Acordul atomic semnat de marile puteri cu Iranul. Marea Britanie, Germania, Franţa, China şi Rusia menţin Acordul nuclear cu Iranul. Din cauza sancţiunilor americane, Iranul a avertizat că ar putea renunţa la unele condiţii ale Acordului nuclear, cerând sprijinul Uniunii Europene pentru menţinerea Tratatului.

Relaţiile Statelor Unite cu Iranul sunt tensionate din cauza sancţiunilor impuse de Administraţia Donald Trump după retragerea din Acordul nuclear semnat de marile puteri cu Teheranul. Preşedintele SUA vrea limitarea activităţilor nucleare şi balistice iraniene.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel