Trump şi republicanii evită la limită un eşec electoral

Troy Balderson
Troy Balderson

Republicanii americani au evitat la limită un eşec electoral răsunător în Ohio, obţinând victoria într-un scrutin care a fost totuşi atât de strâns încât este perceput ca un semnal foarte încurajator pentru democraţi înainte de legislative, relatează AFP. 

După numărarea tuturor voturilor în cursa pentru un mandat în Camera reprezentanţilor, republicanul Troy Balderson conduce cu 50,2% în faţa democratului Danny O'Connor (49,3%), potrivit autorităţilor locale. Încă circa 5.000 de voturi prin corespondenţă şi peste 3.400 de buletine provizorii rămân însă de numărat şi din acest motiv învingătorul nu a fost desemnat oficial.

Preşedintele american nu a aşteptat însă anunţul oficial al victoriei pentru a-l felicita pe Troy Balderson, atribuindu-şi şi meritul pentru succesul său după sondajele îngrijorătoare de dinainte de scrutin. Donald Trump a făcut sâmbătă deplasarea pentru a-l susţine pe candidatul partidului şi de atunci a postat mai multe tweet-uri. Vicepreşedintele său Mike Pence şi doi dintre fiii săi, Eric şi Donald Jr., au postat marţi propriile lor mesaje.

'După discursul meu de sâmbătă seară, a avut un mare revers pozitiv. Acum Troy câştigă o mare victorie într-o perioadă dificilă a anului pentru alegeri', şi-a exprimat el satisfacţia pe Twitter. Troy Balderson i-a mulţumit preşedintelui Trump în faţa susţinătorilor săi. 'America este pe calea cea bună şi vom rămâne pe ea', a spus republicanul.

Nu este suficient

Însă victoria la limită nu este suficientă pentru a face uitată jena de a fi puşi în dificultate în acest fidel bastion care votează cu republicanii de aproape 40 de ani, notează AFP. La 6 noiembrie, cele 435 de locuri din Camera reprezentanţilor, o treime (35) din Senat şi posturile de guvernatori din 36 de state vor fi disputate în alegeri în SUA.

Democraţii au mai multe şanse să răstoarne majoritatea republicană în Cameră decât în Senat, dar trebuie să obţină 23 de mandate de la republicani pentru a realiza acest obiectiv. Ei ar putea într-o astfel de situaţie să obstrucţioneze politicile lui Donald Trump şi să-şi intensifice eforturile pentru a-l forţa să plece de la Casa Albă, comentează France Presse.

Vezi și: Alegeri în SUA. Amenințarea cea mai puternică, dezvăluită


Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel