Trump - Shinzo Abe, întâlnire. Teme majore

Donald Trump
Donald Trump

Premierul japonez Shinzo Abe a afirmat luni că se va întâlni la mijlocul lunii aprilie, în statul Florida, cu preşedintele SUA, Donald Trump, pentru a discuta aspecte legate de relaţiile comerciale, programul nuclear nord-coreean şi situaţia cetăţenilor niponi răpiţi de Phenian în urmă cu câteva decenii, relatează DPA. 

Shinzo Abe a informat că va vizita Florida între 17 şi 20 aprilie înaintea întrevederii planificate dintre Trump şi liderul nord-coreean Kim Jong Un, care urmează să aibă loc până la sfârşitul lunii mai. 

'Dialogul (cu Coreea de Nord) de dragul dialogului este lipsit de sens', a declarat premierul nipon la o reuniune a coaliţiei de guvernare. 'Trebuie să menţinem presiunea maximă asupra Coreei de Nord pentru a-i determina să adopte acţiuni concrete' în ceea ce priveşte denuclearizarea în Peninsula Coreea. 

Abe a menţionat că îi va cere preşedintelui american să discute problema răpirii unor cetăţeni japonezi de către agenţi nord-coreeni în cursul întrevederii acestuia cu liderul nord-coreean. 

Trump s-a întâlnit cu membri ai familiilor unora dintre cei răpiţi în timpul vizitei sale la Tokio, în noiembrie, şi a promis să coopereze cu premierul nipon pentru a aduce victimele în ţara lor. 

Japonezi, răpiți de Coreea de Nord 

Japonia are 17 cetăţeni, cum este Taniguchi, răpiţi de Phenian în anii '70 şi '80. 

Trump şi Abe vor discuta de asemenea 'importanţa comerţului liber', a declarat purtătorul de cuvânt al guvernului Yoshihide Suga, luni, în cadrul unei conferinţe de presă. 

Administraţia Trump, a impus luna trecută taxe la oţel şi aluminiu din import. În timp ce Uniunea Europeană şi ţări precum Canada şi Mexic sunt scutite de taxe vamale la import, Japonia nu este. 'Am transmis SUA preocupările noastre la diferite niveluri în legătură cu aceste taxe', a adăugat Yoshihide Suga, relatează Agerpres.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel