Trump, scandal NUCLEAR: Nimeni nu va depăși SUA

Președintele ales al SUA, Donald Trump, a asigurat, în timpul unui talk-show la postul MSNBC, că inclusiv în eventualitatea unei noi curse a înarmării nucleare SUA își vor menține superioritatea și nimeni nu va reuși vreodată să depășească arsenalul nuclear american.

'Să fie o cursă a înarmării, pentru că le vom fi mereu superiori și îi vom lăsa în urmă pe toți', a spus Trump după ce i s-a cerut să explice postarea sa pe Twitter din ziua precedentă, când s-a pronunțat în favoarea extinderii și consolidării capacităților nucleare ale SUA.

'Statele Unite trebuie să-și consolideze semnificativ și să-și extindă capacitățile nucleare până când lumea revine la realitate în privința arsenalelor nucleare', a indicat el în acea postare, fără să dezvolte subiectul.

Dar acest mesaj a provocat imediat temeri că, odată ajuns președinte, Donald Trump va reveni asupra politicii de reducere a arsenalului nuclear aplicată în ultimele decenii de SUA de comun acord cu Rusia, postarea sa fiind cu atât mai surprinzătoare cu cât el s-a pronunțat anterior și pentru ținerea sub control a cheltuielilor bugetare, iar susținerea unui arsenal nuclear semnificativ presupune costuri substanțiale.

Purtătorul său de cuvânt, Sean Spicer, a declarat vineri mai multor posturi de televiziune că nu va exista o nouă cursă a înarmării, întrucât viitorul lider de la Casa Albă se va asigura că alte state care ar intenționa să-și dezvolte arsenalele nucleare, cum ar fi China sau Rusia, vor decide în final să renunțe la astfel de planuri. '(Trump) se va asigura că și alte state înțeleg mesajul că el nu va rămâne pasiv și nu va permite acest lucru', a subliniat Spicer.

Întrebat la conferința sa de presă anuală despre postarea lui Trump, președintele rus, Vladimir Putin, a dezaprobat relatările despre o posibilă nouă cursă a înarmării nucleare și a apreciat că mesajul viitorului președinte al SUA nu transmite 'nimic nou'.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel