Trump sau Biden. Cine a câștigat bătălia pentru SUA și când vom afla oficial

AGERPRES
AGERPRES

Bătălia dintre Donald Trump și Joe Biden pentru funcția de președinte al SUA e una extrem de echilibrată.

În acest moment bătălia se dă pentru 270 de electori. Cine va atinge acest număr va câștiga președinția SUA. Potrivit rezultatelor Fox News, publicație apropiată președintelui Donald Trump, Joe Biden are în acest moment 264 de electori după ce a câștiga statul Arizona, stat pe care Trump l-a câștigat în 2016! În comparație, Trump are 214 electori.

În acest context calculul este simplu: Mai sunt patru state care trebuie să afișeze rezultatele oficiale. E vorba despre Nevada (6 electori), Carolina de Nord (15 electori), Georgia (16 electori) și Pennsylvania (20 electori).

Situația e critică pentru Trump, pentru că deși conduce în Pennsylvania și Georgia, chiar dacă la limită, în Nevada conduce Joe Biden. Și a condus mai mereu, iar numărătoarea e pe final. 

În acest moment, Biden conduce în Nevada cu 49.3% împotriva a 48.7%, potrivit atât celor de la Fox cât și CNN. Ultima instituție media indică că au fost numărate deja 86% din voturi. Iar în acest context lucrurile par cât se poate de clare: Joe Biden va deveni cel mai probabil al 46-lea președinte al Statelor Unite ale Americii. Biden trebuie să câștige doar Nevada, deși îi suflă în ceafă lui Trump și în Georgia și Pennsylvania.

Decisive s-au dovedit a fi statele Michigan și Wisconsin, unde Trump a acuzat fraudă la votul prin corespondență. Trump câștigase inițial aceste state, și-a anunțat victoria, dar numărarea voturilor prin corespondență l-a plasat pe Biden pe primul loc.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel