Urmărește emisiunea live


Trump, rachete. Putin, mesaj

Vladimir Putin și Donald Trump
Vladimir Putin și Donald Trump

 Preşedintele rus Vladimir Putin şi-a exprimat miercuri "speranţa că judecata sănătoasă va prevala" în relaţiile internaţionale, în prezent "din ce în ce mai haotice", într-un context de puternice tensiuni cu Occidentul, informează TASS şi AFP. 

"Într-adevăr, situaţia din lume nu poate să nu stârnească îngrijorare. Situaţia pe plan mondial devine tot mai haotică. Cu toate acestea, sperăm că în final judecata sănătoasă va prevala şi că relaţiile internaţionale vor lua o direcţie constructivă, că sistemul mondial va deveni mai stabil şi mai previzibil", a declarat Putin în timpul unui discurs susţinut în faţa unor diplomaţi străini. 

Liderul rus a dat asigurări că Moscova este deschisă unui dialog constructiv cu partenerii străini şi că va promova "o agendă pozitivă". "În ceea ce priveşte Rusia, ea va continua să militeze pentru întărirea securităţii şi stabilităţii globale şi regionale şi îşi va respecta în continuare obligaţiile internaţionale, va dezvolta cooperarea cu partenerii săi pe o bază constructivă, de respect reciproc, ghidându-se după normele de drept internaţional şi după statutul ONU", a spus Putin. 

Echilibrul intereselor 

"Diplomaţia are o arie largă de acţiune, iar punctul de orientare îl constituie elaborarea de decizii optime, bazate pe echilibrul diferitelor interese", este de părere preşedintele rus. În opinia sa, "diplomaţii sunt chemaţi să contribuie la o căutare colegială de răspunsuri la provocări şi ameninţări de anvergură, cum sunt terorismul, traficul ilegal de droguri, criminalitatea organizată, proliferarea de arme de distrugere în masă şi modificările climatice". 

Putin a subliniat că Rusia "apreciază politica de permanentă neutralitate a Austriei" şi "poziţia sa echilibrată pe marginea problemelor actuale de pe agenda europeană şi mondială". De asemenea, preşedintele rus a dat asigurări că Rusia este deschisă cooperării în problemele internaţionale cu alte ţări europene, printre care Italia, dat fiind că aceasta va deţine în acest an preşedinţia OSCE. 

Putin a apreciat contribuţia Iordaniei în procesul de reglementare a situaţiei din Siria şi a anunţat că intenţionează să discute în timpul vizitei pe care o va desfăşura în iunie preşedintele sud-coreean Moon Jae-in despre situaţia din Peninsula Coreeană, relatează Agerpres.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel