Trump-Putin, întâlnire istorică. Alex Coita: România trebuie să fie un jucător

Vlad Manolache / 16 iul 2018 / 21:48 Salveaza PDF Comentarii
Descriere foto:

Declarațile de la summitul dintre Donald Trump și Vladimir Putin au uimit întreaga lume. Analistul Alex Coita susține că, în acest moment, România trebuie să devină un jucător aproapiat de SUA. 

Concluziile discuțiilor dintre Trump și Putin se pare că au clarificat liniile strategice pentru viitor. În urma summitului, cel câștigat, în opinia analistului Alex Ciota, este președintele Rusiei. "Trump a folosit o tehnică neconvențională și practic a spart gheața, a început dialogul la nivel înalt cu acest summit cu Putin. Cred că este clar că Vladimir Putin câștigă din punct de vedere al imaginii pentru că se poziționează la nivel de egalitate, cel puțin la nivelul percepției, cu omologul său american", a declarat analistul.

"România nu poate risca să fie doar un pion"

Analistul susține că, în acest moment, după ultimele coordonate clarificate la Helsinki, România nu își mai permite să rămână doar un pion. "Intrăm într-o cursă contracronometru în care România trebuie să facă toate eforturile pentru a reuși să își cimenteze și să își crească relațiile cu Statele Unite pentru a se face vizibilă la Washington pentru că România nu poate risca să fie doar un pion ci trebuie să fie un jucător, pentru că riscăm să fim prinși într-un joc sau să cădem printre scaune într-un joc care este foarte mare. Eu sper ca în următoarea perioadă să existe această înțelegere la nivelul elitelor de la București", a declarat Coita la Antena 3.


Te-ar putea interesa
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?


Copyright 2018 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.24